Γιάννενα: Με 39 πληρώματα στην εκκίνηση Γιάννενα: Με 39 πληρώματα στην εκκίνηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με 39 πληρώματα στην εκκίνηση

                           Γιάννενα: Με 39 πληρώματα στην εκκίνηση

Με 39 συμμετοχές θα διεξαχθεί το 23ο Ηπειρωτικό Ράλλυ «Autotest», με το οποίο συνεχίζεται το Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, μετά τους δύο πρώτους γύρους στη Βέροια και στον Αλμυρό.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «ΕΛ.Ε.Τ.Α.», με τη συμπαράσταση της περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων και των Πνευματικών Κέντρων Ιωαννίνων και Δωδώνης, καθώς και του Π.Ε.Α.Κ. Ιωαννίνων, αποτελεί το καλοκαιρινό ραντεβού των φίλων των ράλλυ στην περιοχή και πολλοί θα «θυσιάσουν» τις παραλίες για να βρεθούν στις ειδικές διαδρομές της Δωδώνης και των Μαρμάρων.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει σε κλίμα γιορτής σήμερα, στις το βράδυ, με την πανηγυρική εκκίνηση από την κεντρική πλατεία, όπου και θα τερματίσει στις 2.50 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ οι απονομές θα γίνουν στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο EpirusPalace
Για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση νωρίτερα, υπάρχει και ο τεχνικός έλεγχος σήμερα, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Autotest στη Βουνοπλαγιά, που είναι, για μία ακόμη χρονιά, ο μεγάλος χορηγός του αγώνα.
Το «κύριο μενού» είναι αύριο Κυριακή, με τα 39 πληρώματα να αγωνίζονται τρεις φορές σε δύο ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 55 περίπου χιλιομέτρων. Η ειδική «Δωδώνη» κλείνει στις 7.45 το πρωί και η ειδική «Μάρμαρα» στις 8.30. Το service park θα λειτουργήσει στον χώρο του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου.
Όσον αφορά στις συμμετοχές, αυτές είναι πολλές και καλές, αφού αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν τη νίκη τόσο στη γενική κατάταξη, όσο και στην F2. 
Οι πρωταγωνιστές των ασφάλτινων ράλλυ, θα αναμιχθούν με τοπικά πληρώματα, που συνδυάζουν γνώση του δρόμου με ταχύτητα, σε ένα κοκτέιλ από το οποίο κερδισμένοι θα βγουν οι θεατές, αφού τα περάσματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων αναμένεται να χαρίσουν όμορφο θέαμα.
Τους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα και τους χορηγούς ευχαρίστησε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΕΤ.Α. Χρήστος Σαρηγιαννίδης, τονίζοντας πως χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να γίνει, ενώ ανέφερε πως και φέτος στηρίζεται η ΕΛΕΠΑΠ.
Για έναν επιτυχημένο αγώνα πριν ξεκινήσει, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, εκτιμώντας πως και φέτος θα συγκεντρώσει εκατοντάδες θεατές από την Ήπειρο και όχι μόνο. «Για τον δήμο Ιωαννιτών, ο αγώνας αποτελεί έναν ακόμη πόλο έλξης επισκεπτών, μία ακόμη ευκαιρία για προβολή της πόλης μας στο πανελλήνιο. 
Δηλώνουμε πως στόχος μας είναι η συνεργασία με την ΕΛΕΤΑ να συνεχιστεί και όλοι μαζί να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην περιοχή μας», τόνισε, μεταξύ άλλων.
Τέλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μαρμάρων Κώστας Οικονόμου ευχήθηκε να γίνει ένας καλός αγώνας, αλλά εξέφρασε και ένα παράπονο, καθώς κάποιοι αγωνιζόμενοι κάνουν δοκιμές στη διαδρομή, τις τελευταίες ημέρες, θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους.

Epirusblog Gr
5 of 5
                           
Γιάννενα: Με 39 πληρώματα στην εκκίνηση
Epirusblog Gr
5 of 5
                           
Ιωάννινα 2339116624326376204
Σχόλια
item