Πρέβεζα: Με απόλυτη επιτυχία η έναρξη, στο 1ο συμπόσιο, γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, στο Θεσπρωτικό!

Πρέβεζα: Με απόλυτη επιτυχία η έναρξη, στο 1ο συμπόσιο, γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, στο Θεσπρωτικό!

Τα είχε όλα και κυρίως αξιοζήλευτη οργάνωση κι αυτός ήταν ο λόγος για την χωρίς υπερβολή, απόλυτη επιτυχία της έναρξης στο 1ο συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, που έγινε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, στον Αθλότοπο Θεσπρωτικού. 

Ένα υπέροχο τριήμερο από 14 έως και 16 Ιουλίου 2017, με τέτοια οργάνωση, τόσες συμμετοχές και πλήθος κόσμου να το παρακολουθεί, εγγυάται ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.





































Η λέσχη Αρχιμαγείρων ήταν εκεί με πρωταγωνιστικό ρόλο (συνδιοργανωτής), ο δήμος Ζηρού ήταν ο διοργανωτής, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, αντιδήμαρχοι, ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Ζάψας, ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ στο νομό Πρέβεζας Δημήτρης Κώτσης, ο γνωστός επιχειρηματίας του νομού Σπύρος Κυριάκης, ο πρώην δήμαρχος Θεσπρωτικού Χρήστος Αθανασίου κ.α. , ενώ νοστιμιές από παραδοσιακές πίτες και άλλα εδέσματα, είχαν ετοιμάσει για τον κόσμο, η ΕΠΑΣ Ιωαννίνων, ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Κρανιάς, ο σύλλογος γυναικών Θεσπρωτικού, ο σύλλογος γυναικών Ζωοδόχου Πηγής Τύριας, ο Αγροτικός γυναικείος συνεταιρισμός Θεσπρωτικού, ο Πολιτιστικός σύλλογος Ζερβού "Πασχαλιάδα" ο σύλλογος γυναικών Ριζοβουνίου, ο εκπολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Πολυσταφύλου, ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Άσσου κ.α.



































Εκπληκτικά ήταν τα εδέσματα βεβαίως που προσέφεραν και άλλοι όπως επί παραδείγματι η επιχείρηση ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ που εντυπωσίασε με τις νοστιμιές της, τους δοκιμαστές που είχαν στήσει ουρά, στο περίπτερο του ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ.






































Την Κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου. ο Τάσος Τόλης, επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, που ήταν  εκ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης, είχε επαφές με τους δημιουργούς και τις δημιουργούς των εδεσμάτων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη δημιουργία της κρεατόπιτας. 

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της έναρξης του 1ου συμποσίου γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό, περιλάμβανε εμφάνιση της Φιλαρμονικής “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού και την παρουσία μελών χορευτικών τμημάτων, ντυμένα με παραδοσιακές στολές. 

Παραδοσιακή μουσική  από τη Φιλαρμονική Θεσπρωτικού. Ομιλία πραγματοποιήθηκε  από τον Τάσο Τόλη επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με θέμα 'Η γεύση αποτελεί πολύτιμο στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας ή μιας περιοχής'.

Ομιλία με θέμα την παραδοσιακή διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες στην Λάκκα Θεσπρωτικού, πραγματοποιήθηκε  από την κα Φρειδερίκη Νάσση (Γυμνασιάρχης Θεσπρωτικού).

Ομιλία με θέμα “Μεσογειακή και δυτικού τύπου διατροφή: Θετικά και αρνητικά” πραγματοποιήθηκε από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσιο. Έγινε Παρουσίαση πίτας από τους Συλλόγους, συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες. 

Έγινε Επίδειξη ανοίγματος φύλλου για πίτες & παρασκευή πίτας και ψωμιού από μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων και μαγείρων. Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά, δεν έλειψαν τα Κεράσματα και οι επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις-συμμετέχοντες στο Συμπόσιο. 

Αξίζει να αποδ΄σωουμε τα εύσημα μας, στους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τον κόσμο που στήριξε αυτή την προσπάθεια. Κάτι όμορφο γεννήθηκε και θεωρούμε δεδομένο, ότι θα έχει συνέχεια...
tomistinenimerosi.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με απόλυτη επιτυχία η έναρξη, στο 1ο συμπόσιο, γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, στο Θεσπρωτικό!
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1099725489139542841
item