Ζώνη ασφαλείας γύρω από το οικόπεδο 11 ανακοίνωσε η Κύπρος Ζώνη ασφαλείας γύρω από το οικόπεδο 11 ανακοίνωσε η Κύπρος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ζώνη ασφαλείας γύρω από το οικόπεδο 11 ανακοίνωσε η Κύπρος

Ζώνη ασφαλείας γύρω από το οικόπεδο 11 ανακοίνωσε η Κύπρος

Οδηγία προς ναυτιλομένους (ΝΑΥΤΕΞ), με την οποία ανακοινώνεται ότι έχει κηρυχθεί ζώνη ασφαλείας πεντακοσίων μέτρων γύρω από την εξέδρα γεώτρησης "West Κapella" στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την οδηγία «ΝΑΥΤΕΞ», η είσοδος στη ζώνη αυτή απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο. 

Αύριο, εν τω μεταξύ, φτάνει στην συγκεκριμένη περιοχή η πλωτή εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI.

Χθες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες που να διακινδυνεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και του κυπριακού λαού, αλλά και να βλάψει τα συμφέροντα της ίδιας της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσει η Κύπρος σε περίπτωση που υπάρξει τουρκική πρόκληση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το βήμα που παρέχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι άλλο από το διεθνές βήμα, η ΕΕ και βεβαίως το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης». 
Epirusblog Gr
5 of 5
Ζώνη ασφαλείας γύρω από το οικόπεδο 11 ανακοίνωσε η Κύπρος
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1633559228953523700
Σχόλια
item