Συναγερμός στη Γαλλία: Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών (photos & vid) Συναγερμός στη Γαλλία: Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών (photos & vid) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συναγερμός στη Γαλλία: Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών (photos & vid)

Συναγερμός στη Γαλλία: Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών (photos & vid)
10.000 ανθρώπους απομάκρυναν από τα σπίτια τους οι αρχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη νότια Γαλλία.
Εκατοντάδες πυροσβέστες έχουν επιστρατευθεί για να παλέψουν με τις φωτιές κοντά στο Bormes-les-Mimosas, στην περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής.
Νωρίτερα, η Γαλλία είχε ζητήσει περισσότερη βοήθεια από τις γειτονικές χώρες της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 39 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου στο εσωτερικό ορεινό τμήμα, αλλά και στο νησί της Κορσικής, όπου έχουν εκκενωθεί εκατοντάδες κατοικίες.
Παράλληλα, μία από τις χειρότερες φωτιές μαίνεται σε μια περιοχή πλησίον του δημοφιλούς θέρετρου Saint-Tropez.
Γαλλία02
Συνολικά, πάνω από 4.000 πυροσβέστες με την υποστήριξη πυροσβεστικών αεροσκαφών προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες από τη Δευτέρα, ενώ τουλάχιστον 12 πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί και 15 αστυνομικοί έχουν επηρεαστεί από την εισπνοή καπνού.
Στο Λυμπερόν, μια περιοχή με λόφους και λιβάδια με λεβάντα στην Προβηγκία οι φλόγες κατέφαγαν 8.000 στρέμματα γύρω απ’ το χωριό Μιραμπό αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν τους ενοίκους 100 κατοικιών.
Γαλλία03
Ένα άλλο πύρινο μέτωπο στο Καρός, βόρεια της Νίκαιας, αποτέφρωσε ένα σπίτι, μια αποθήκη και αρκετά οχήματα, ενώ οι ένοικοι ορισμένων σπιτιών μόλις που πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Ο δήμαρχος Σαρλ Σιμπετά είπε ότι ξύπνησε μπροστά σ’ ένα «σεληνιακό τοπίο»…
«Ολόκληρη η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί», είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στη νοτιοανατολική Γαλλία προσθέτοντας ότι έχουν καταφθάσει ενισχύσεις από τα βόρεια.
Η νοτιοανατολική Γαλλία βιώνει ένα πολύ θερμό καλοκαίρι με έντονη ξηρασία, παράγοντες που ενισχύουν τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών.
Δείτε τα βίντεο:

Epirusblog Gr
5 of 5
Συναγερμός στη Γαλλία: Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών (photos & vid)
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 4932733153091963532
Σχόλια
item