Άρτα: Για ταχύτητα στα 100 Mbps Άρτα: Για ταχύτητα στα 100 Mbps | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Για ταχύτητα στα 100 Mbps

Άρτα: Για ταχύτητα στα 100 Mbps

Αντικαθίστανται οι υπαίθριοι κατανεμητές του ΟΤΕ - Πρόσκαιρη η ενόχληση των πολιτών δηλώνουν οι αρμόδιοι - Τι αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Γιώργος Πανέτας.

Αντικαθίστανται όλοι οι υπαίθριοι κατανεμητές του ΟΤΕ σταθερής τηλεφωνίας στην Άρτα με νέους οπτικούς, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του συστήματος για ταχύτητα έως 100 Mbps.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η «Η» κατέγραψε διαμαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με το γεγονός ότι δυσχεραίνουν την διέλευση πεζών σε πεζοδρόμια, άλλοτε για το μέγεθος τους που εμφανίζεται κάπως μεγαλύτερο από τα προηγούμενα αντίστοιχα κιβώτια και ερωτήματα για το αν υπάρχουν προς τούτο σχετικές άδειες.

PANETAS GIORGOS ADAE OTA ARTA 2015Ερευνήσαμε το όλο θέμα ξεκινώντας από το γεγονός ότι για την αντικατάσταση αυτή έχουν υπάρξει σχετικές άδειες από κάθε αρμόδια αρχή και εν προκειμένω από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το Δήμο Αρταίων και από την Περιφέρεια Ηπείρου όπου απαιτούνταν. 

Από το αρμόδιο τμήμα και τον αρμόδιο προϊστάμενο του ΟΤΕ, ευχαρίστως μάς έγινε ενημέρωση για κάθε πτυχή του θέματος, αρχής γενομένης από το ότι πρόκειται για έργο αντικατάστασης των κατανεμητών και σε ορισμένες περιπτώσεις τοποθέτησης νέων προκειμένου να γίνουν οι συνδέσεις με τις οπτικές ίνες.

Η εργολαβία για την τοποθέτηση των νέων κατανεμητών, δηλαδή των κιβωτίων που οι πολίτες βλέπουν να τοποθετούνται, έχει ξεκινήσει πριν από ενάμιση μήνα και αφορά στην αντικατάσταση και τοποθέτηση συνολικά 43 σε ακτίνα από 500 μέτρα στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά σε κάθε σημείο διέλευσης οπτικών ινών δίνοντας καλύτερη ποιότητα σταθερών συνδέσεων και ίντερνετ σε περιοχές όπου υπήρχαν προβλήματα όπως προς Γλυκόριζο, Βαλαώρα, και αλλού.

Το μέγεθος αυτών είναι σχετικά μεγαλύτερο από τα προηγούμενα όπερ και αντικαθίστανται και για το λόγο αυτό υπάρχουν σε ορισμένες περιπτώσεις διαμαρτυρίες. 

Ωστόσο ήδη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων, Γιώργος Πανέτας, επισήμανε προς την εφημερίδα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις όπου πράγματι υπήρξαν προβλήματα έχουν γίνει σε συνεργασία με τον ΟΤΕ ορισμένες προσπάθειες για καλύτερη τοποθέτηση ώστε αν μην ενοχλούν ή να ενοχλούν το δυνατόν λιγότερο. 

«Πήγαμε ήδη σε δυο σημεία όπου φάνηκε πράγματι να υπάρχει πρόβλημα όπως στην οδό Οδηγητρίας και δόθηκε λύση. Στην δεύτερη περίπτωση στην οδό Κομμένου ξέρουμε ότι υπάρχει σήμερα πρόβλημα στην διέλευση, όμως αυτό δημιουργείται από τη συγκέντρωση στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν και το παλιό κιβώτιο το οποίο αντικαταστάθηκε είναι τοποθετημένες και δυο κολώνες της ΔΕΗ, μια ξύλινη και μια μεταλλική. 

Οι πολίτες πράγματι εμποδίζονται στη διέλευση όμως αυτό είναι προσωρινό, γιατί σε ένα με δυο μήνες το αργότερο θα υπογειοποιηθεί το δίκτυο της ΔΕΗ και θα φύγουν από το σημείο αυτό οι κολώνες», εξήγησε ο κ. Πανέτας. Ο ίδιος ανέφερε ότι και με την Τεχνική Υπηρεσία και τον ίδιο μπορούν να επικοινωνούν όσοι θεωρούν ότι σε κάποιο σημείο υπάρχει πρόβλημα από την τοποθέτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο υλοποιείται σε εφαρμογή εγκεκριμένης μελέτης και επιβλέπεται από το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ Άρτας, με τον προϊστάμενο του κ. Τόλη να μας επισημαίνει πως «Δεν πρόκειται για ασύρματες συνδέσεις και δεν τίθεται ως εκ τούτου κανένα ζήτημα ακτινοβολίας», ως απάντηση σε όσους εξέφρασαν τέτοιες απορίες ή ανησυχία. 

Επιπρόσθετα και από την πλευρά του ΟΤΕ, ο ίδιος επισήμανε πως: «Για όποια περίπτωση υπάρχουν διαμαρτυρίες είμαστε στη διάθεσή τους να απαντήσουμε και να την εξετάσουμε επί τόπου. 

Ας επικοινωνούν με τον ΟΤΕ να μας αφήνουν όνομα επώνυμο και διεύθυνση και θα πάμε επί τόπου. Όπως άλλωστε το έχουμε κάνει ήδη με την παρουσία και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου σε δυο περιπτώσεις, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για να δώσουμε λύση».

Σε ό,τι αφορά το σημείο των οδών Ζάρρα-Κομμένου που υπήρξαν διαμαρτυρίες ο κ. Τόλης επισήμανε «ακόμη δεν έκλεισε εκεί το έργο και αυτό ίσως δυσχεραίνει περισσότερο την κίνηση, όμως θα το κάνουμε την Κυριακή όταν και θα κόψουμε για λίγο τις επικοινωνίες συνδέοντας με το νέο κατανεμητή. 

Παντού προσπαθούμε ή δυνατόν να ολοκληρώνουμε την τοποθέτηση και την σύνδεση μέσα σε μια ημέρα και προς τούτο πιέζουμε κι εμείς τον εργολάβο, ώστε να μην υπάρχει για μεγάλο χρόνο ταλαιπωρία των κατοίκων», εξήγησε.

Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι η μεταβολή των κατανεμητών σε νέους γίνεται ακριβώς για να υποστηριχθεί η σύνδεση με τις οπτικές ίνες. Μέχρι σήμερα η γραμμή από το κέντρο συνδέονταν με χαλκοσωλήνα και υπήρχαν μέχρι τον τελικό καταναλωτή απώλειες που μείωναν την ταχύτητα και την ποιότητα. 

Δεν πρόκειται –όπως τονίστηκε -για ασύρματες συνδέσεις, δεν είναι τίποτε ασύρματο είναι μηχανικό. Για το λόγο αυτό οι νέοι κατανεμητές τοποθετούνται όπου βρίσκονταν και οι παλιοί και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια μετακίνησης, ακριβώς γιατί εκεί περνούν οι γραμμές που πλέον είναι οπτικές ίνες με καλύτερη απόδοση».

Σε κάθε περίπτωση όσοι το εξετάζουν από αυτή την άποψη, πρέπει να αναλογιστούν την ίδια ώρα τη χρήση άλλων συσκευών στο σπίτι τους όπως τηλεχειριστήρια, κινητά τηλέφωνα κλπ, καθότι αυτά αφορούν σε ασύρματες συνδέσεις.

ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Για ταχύτητα στα 100 Mbps
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 205020075686162177
Σχόλια
item