Άρτα: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ! (vd) Άρτα: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ! (vd) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ! (vd)

Άρτα: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ! (vd)
Οι Modal4 ισορροπούν ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, που δεν είναι γκρίζο, αλλά περισσότερο λειτουργεί σαν αγγελιοφόρος, μέσα στο χρόνο...
Αυτό το «ανάμεσα» αντανακλά την ηχώ μιας ξεχασμένης ιεροτελεστίας, την αέναη αγωνία για εξωτερίκευση των βαθύτερων και σκοτεινότερων στιγμών της ανθρώπινης ψυχής.

Η μουσική ήταν πάντα ένας τρόπος να μοιραζόμαστε και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και ιδιαίτερα την αγάπη, τον πόνο και τη θλίψη και αυτό ακριβώς κάνουν οι Modal4: μοιράζονται! 

Μοιράζονται τη μουσική τους και την ερμηνεία της, βάζοντας τον καθένα μας στη συντροφιά τους, κάνοντας τον καθένα μας μέλος του ηχητικού τους τελετουργικού. 

Ξεχασμένες μελωδίες και σκονισμένα ηχοτοπία μιας άλλης εποχής έρχονται στο προσκήνιο μέσα από ένα μεταβαλλόμενο πρίσμα επιρροών και αναφορών. 

Από την τεράστια μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου στην απολαυστική ηχώ της μουσικής της δεκαετίας του 80 και μέσα από την ασυμβίβαστη και ανήσυχη αισθητική της τζαζ στον post rock ήχο των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Modal4 είναι μια μπάντα από τέσσερα άτομα, που με την πρώτη τους, ομότιτλη δισκογραφική δουλειά καταθέτουν τη δική τους οπτική στο αρχέγονο και ατέρμονο ταξίδι στα βαθύτερα ανθρώπινα συναισθήματα…

Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα δισκοπωλεία από τη Fishbowl.

Οι Modal4 είναι οι:

-Ευγένιος Βούλγαρης: τοξωτό τανμπούρ
-Θάνος Γκουντάνος: άταστη κιθάρα
-Παύλος Σπυρόπουλος: κοντραμπάσο
-Δημήτρης Τασούδης: τύμπανα

Ο 33χρονος Παύλος Σπυρόπουλος μάλιστα το 2014 δίδαξε κοντραμπάσο και θεωρητικά στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα.

Τα τελευταία χρόνια και ως κοντραμπασίστας είναι μέλος σχημάτων που δημιουργούν ορμώμενα από λαϊκές αλλά και λόγιες μουσικές παραδόσεις. Εκτός από το κουαρτέτο modal4, είναι επίσης μέλος των σχημάτων Magnanimus Trio, Νeda, Caja Secreta και Garlic Duo, με τα οποία από το 2011 έχει ηχογραφήσει συνολικά επτά δίσκους. 

Από το 2010, συμπράττει με τον Ross Daly και το μουσικό σχήμα “Λαβύρινθος”, στο πλαίσιο του οποίου παίζει με μουσικούς όπως οι Zohar Fresco, Κέλυ Θωμά, Χάρης Λαμπράκης, Efren Lopez, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Pedram Khavar Zamini, Imamyar και Rufat Hasanov. 

Έχει συμπράξει επίσης σε συναυλίες ή/και ηχογραφήσεις με τους Erkan Oǧur, Derya Turkan, Σωκράτη Σινόπουλο, Θεοδώρα Αθανασίου, Γιώργη Μανωλάκη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Serkan Halili, Eleonore Billy κ.α.


taneatismikrospilias24.weebly.com
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ! (vd)
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 1480027906115147361
Σχόλια
item