Βρετανία: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία μετά την επίθεση (upd2) Βρετανία: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία μετά την επίθεση (upd2) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βρετανία: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία μετά την επίθεση (upd2)

Βρετανία: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία μετά την επίθεση (upd2)

Στην αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία προχωρά η κυβέρνηση μετά την νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. 

Την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους οι Τόρις, ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν αλλά και η επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος, και πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον. Η επίθεση σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ακυρώσει μια προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή προεκλογική της συγκέντρωση και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Εργατικών, αναμένεται να κάνει το ίδιο για μια ομιλία του. Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ η προεκλογική εκστρατεία είχε ανασταλεί για τρεις ημέρες.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το το Σάββατο βράδυ, ανακοίνωσε στο μεταξύ ο αναπληρωτής διοικητής της Σκότλαντ Γιάρντ Μαρκ Ρόουλι.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή της Σκότλαντ Γιάρντ, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην επίθεση πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν, ωστόσο οι βρετανικές αρχές εξετάζουν αν ήταν μέλη ενός ευρύτερου τρομοκρατικού δικτύου. 

«Επανασχεδιάζουμε και επανεξετάζουμε τα σχέδιά μας για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση σε ολόκληρο το Λονδίνο τις επόμενες ημέρες και θα υπάρχουν επιπλέον αστυνομικοί ανεπτυγμένοι σε όλη την πρωτεύουσα», ανέφερε ο Ρόουλι.
.


Epirusblog Gr
5 of 5
Βρετανία: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία μετά την επίθεση (upd2)
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1449514601693283532
Σχόλια
item