Βερολίνο: To deal βοηθάει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της Βερολίνο: To deal βοηθάει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βερολίνο: To deal βοηθάει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της

Βερολίνο: To deal βοηθάει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της
Η απόφαση του Eurogroup για τη δόση θα βοηθήσει την Ελλάδα να καταστεί ανταγωνιστικότερη, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέφεν Ζάιμπερτ, μεταδίδει το Reuters.

Ειμαστε ικανοποιημένοι γιατί η συμφωνία μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το deal για την Ελλάδα σημαίνει πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Και θέμα έγκρισης της συμφωνίας;  

Αιφνιδίως στην γερμανική πολιτική τάξη προέκυψε ζήτημα έγκρισης της νέας συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σοιμπλε δήλωσε χθες, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής θα αποφανθεί αν είναι απαραίτητη μια έγκριση από την ολομέλεια, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει πως η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, άρα δεν είναι απαραίτητη μια ευρύτερη συζήτηση στην Μπούντεσταγκ.

Σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής και μέλος της επιτροπής προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ Γιοχάνες Καρς ανέφερε «Δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό μόνη της η επιτροπή προϋπολογισμού. Η Μπούντεσταγκ πρέπει να το κάνει αυτό». 

Epirusblog Gr
5 of 5
Βερολίνο: To deal βοηθάει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3030083837776336169
Σχόλια
item