Γιάννενα: Μία από… Spider στο δημοτικό συμβούλιο Γιάννενα: Μία από… Spider στο δημοτικό συμβούλιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μία από… Spider στο δημοτικό συμβούλιο


Γιάννενα: Μία από… Spider στο δημοτικό συμβούλιο

Για μια ακόμη φορά βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι της μεταλλοβιομηχανίας Spider, οι οποίοι αντιδρούν στην προμήθεια από τον δήμο κάδων απορριμμάτων από εταιρία, που σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για την ίδια εταιρία που έκλεισε, αλλά με άλλη επωνυμία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ηλία, εκπρόσωπο των εργαζομένων, που εδώ και χρόνια παραμένουν σε μια ιδιότυπη ομηρία, ο δήμος δε θα πρέπει να πληρώσει την εταιρία και να ερευνήσει «ποιος κρύβεται πίσω».

Βέβαια, κάτι τέτοιο ξεπερνά τις δυνατότητες και αρμοδιότητες του δήμου και, όπως τόνισε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, για την προμήθεια των κάδων έγινε διεθνής, ηλεκτρονικός διαγωνισμός και η διαδικασία αξιολόγησης-ανάδειξης από επιτροπή που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες. 


«Ο πολιτικός προϊστάμενος δεν μπορεί να δώσει εντολή, αν έχουν κατατεθεί τα νόμιμα δικαιολογητικά, για να ακυρώσει συμμετέχοντα», σημείωσε, χωρίς να υιοθετεί την καταγγελία των εργαζομένων.

«Λέμε προς την κυβέρνηση και το δημοτικό συμβούλιο ότι η επιχείρηση αυτή είναι μία από 167 επιχειρήσεις στη χώρα, που πρέπει να ξαναλειτουργήσουν γιατί υπάρχει αντικείμενο», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ηλίας και ανέφερε ότι στις 19 Ιουλίου γίνεται ο πλειστηριασμός του εργοστασίου.


Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με τρόπο που δυσαρέστησε τη δημοτική αρχή μάλιστα, γιατί, όπως ανέφεραν σε έγγραφο που κυκλοφόρησε, ο δήμος Ιωαννιτών σταματά τη χορήγηση τροφίμων και φαρμάκων από τις κοινωνικές δομές του. 


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, οι εργαζόμενοι της Spider ήδη λαμβάνουν τις υπηρεσίες του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου εδώ και οκτώ μήνες και θα συνεχίσουν για ακόμη τέσσερις, όταν για τους υπόλοιπους συμπολίτες ακολουθείται επανέλεγχος κάθε τέσσερις μήνες.

ΚΑΙ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚΣτην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας αναφέρθηκε στην καταδικαστική, σε πρώτο βαθμό, απόφαση για την άδεια λειτουργίας λούνα παρκ στην πλατεία Μαβίλη, στην προηγούμενη δημοτική θητεία.


Η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, αλλά ακόμη και αν εφαρμοζόταν, το οικονομικός όφελος για τον δήμο θα ήταν πολλαπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


«Είναι απόλυτα σεβαστές οι αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά, όπως έχουμε δικαίωμα, έχουμε προσφύγει στο Εφετείο. Καταδικαστήκαμε για μια απόφαση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. 


Το λάθος προέκυψε γιατί τότε ήταν η περίοδος των πρώτων ημερών εφαρμογής του Καλλικράτη και εφαρμογής της νέας τότε Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και υπήρξαν προβλήματα και διαφορετικές ερμηνείες σε διάφορα ζητήματα που απασχόλησαν και άλλους δήμους της χώρας», σημείωσε.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία από… Spider στο δημοτικό συμβούλιο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5664199196326215852
Σχόλια
item