Ταξιδάκι; Τι δεν πρέπει να ανεβάσεις στα social media με τίποτα

Ταξιδάκι; Τι δεν πρέπει να ανεβάσεις στα social media με τίποτα

Το πήρες απόφαση, έβαλες κάτω τα έξοδά σου, βρήκες οικονομικά εισιτήρια και θα ταξιδέψεις επιτέλους με την παρέα σου στην αγαπημένη σου ευρωπαϊκή πόλη...

Ο ενθουσιασμός σου φυσικά σε οδηγεί να κάνεις τα ανάλογα θριαμβευτικά post στα social media συνοδευόμενα από φωτογραφία με την κάρτας επιβίβασης και διάφορα άλλα αξεσουάρ ταξιδιού.


Το ήξερες όμως ότι αυτή η αθώα φωτογραφία μπορεί να σου προκαλέσει μπελάδες; Σύμφωνα με τον Steve Hui, ειδικό ταξιδιωτικής ασφάλειας αερομεταφορών, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με την κάρτα επιβίβασής σου καθώς περιέχει σημαντικές πληροφορίες, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να αλλάξει τα στοιχεία της πτήσης σου ή να την ακυρώσει.

Με τον αριθμό της κράτησης και το ονοματεπώνυμό σου μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στο site της εταιρείας και να διαχειριστεί την κράτησή σου ενώ ενδέχεται να αποκτήσει πρόσβαση και σε πιο προσωπικές πληροφορίες (Α.Τ, στοιχεία κάρτας που έγινε η κράτηση).

Το πιο τρομακτικό βέβαια είναι ότι η ζημιά μπορεί να γίνει ΚΑΙ μέσω του barcode, καθώς πλέον υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που το διαβάζουν- άρα καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να μοιραστείς τα νέα, να μην αναρτήσεις στο internet κανένα έγγραφο σχετικά με την πτήση σου!
epirusblog.gr
5 of 5
Ταξιδάκι; Τι δεν πρέπει να ανεβάσεις στα social media με τίποτα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7888147824047446575
item