Κορυφαίος τραπεζίτης εξηγεί: Γιατί η Ελλάδα δεν θα δει τα ομόλογά της στο QE Κορυφαίος τραπεζίτης εξηγεί: Γιατί η Ελλάδα δεν θα δει τα ομόλογά της στο QE | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορυφαίος τραπεζίτης εξηγεί: Γιατί η Ελλάδα δεν θα δει τα ομόλογά της στο QE

Κορυφαίος τραπεζίτης εξηγεί: Γιατί η Ελλάδα δεν θα δει τα ομόλογά της στο QE

Πώς αποτιμά ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος τράπεζας τη συμφωνία των Βρυξελλών, ως προς το χρέος, τα αναπτυξιακά κεφάλαια, τα πλεονάσματα και τους ξένους επενδυτές.

Οριστικά εκτός ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitave Εasing - QE) έμεινε η Ελλάδα, όπως επισημαίνει στο newmoney.gr κορυφαίος τραπεζίτης και πρώην διευθύνων σύμβουλος τράπεζας.

Αν και η ίδια, η ΕΚΤ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως «χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια και μεγαλύτερη εξειδίκευση των μέτρων» υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα αποκλείεται να εισέλθει στην ποσοτική χαλάρωση, παρά τις πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς το Eurogroup για ένταξη στο QE και στήριξη ως προς την έξοδο στις αγορές (sic).

O πρώτος λόγος είναι ότι, τα μέτρα του χρέους (μεσοπρόθεσμα) δεν υφίστανται, ως εκ τούτου, η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αξιολόγηση βιωσιμότητας του χρέους. Εξάλλου, όπως τονίζει ο τραπεζίτης το IMF εισήλθε με κατ αρχήν συμφωνία, άρα ξεκάθαρα θεωρεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, σ αυτή την φάση τουλάχιστον.

Επιπλέον, όπως τονίζει «μέτοχοι της ΕCB (ΕΚΤ) είναι τα κράτη - μέλη. Αν αρχίσει η ΕCB να αγοράζει ομόλογα και χάσουν λεφτά τότε κανείς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ο πρόεδρος της ECB δεν είναι μόνος του, παρά την παλιότερη απόφαση για το QE στις υπόλοιπες χώρες».


Newmoney
Epirusblog Gr
5 of 5
Κορυφαίος τραπεζίτης εξηγεί: Γιατί η Ελλάδα δεν θα δει τα ομόλογά της στο QE
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1099087973515858671
Σχόλια
item