Κατατέθηκαν τα προαπαιτούμενα -Τι προβλέπουν για συντάξεις, αφορολόγητο [pdf]

Κατατέθηκαν τα προαπαιτούμενα -Τι προβλέπουν για συντάξεις, αφορολόγητο [pdf]
Παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση κατέθεσε πριν από λίγο τις τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα τα οποία θα ψηφιστούν αύριο, Παρασκευή.
Η κυβέρνηση κατέθεσε - εκπρόθεσμα - 5 τροπολογίες εμβόλιμα στο άσχετο νομοσχέδιο «Κύρωση της τροποποιημένης συμφωνίας για την Ιδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο».
Η μια αφορά την παράταση του παγώματος στις αυξήσεις συντάξεων μέχρι και την 1/1/2023. Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε πάγωμα μέχρι 1/1/2022.
Ενδιαφέρον έχει ότι η κυβέρνηση συνοδεύει την τροπολογία με πολυσέλιδη αιτιολογική έκθεση με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την παράταση κατά ένα χρόνο.
Η δεύτερη τροπολογία αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
Η τρίτη το αφορολόγητο.
Η τέταρτη τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Και η πέμπτη τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των υποψηφίων
Δείτε τις τροπολογίες
Ενταση στη Διάσκεψη των Προέδρων
Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει τα προαπαιτούμενα αύριο, Παρασκευή προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Η Διάσκεψη των Προέδρων διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα
Αντιπολίτευση: Υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας 
Εντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μίλησαν για υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ είπαν στον κ. Βούτση ότι αν τελικώς η κυβέρνηση επιμένει στην οδό των τροπολογιών, αυτές να έρθουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και όχι στην αυριανή συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας και πρόσθεσε πως με την πρακτική αυτή η  κυβέρνηση επιχειρήσει να περιορίσει τη δημοσιότητα και τη συμμετοχή των βουλευτών. Η ΝΔ πρόσθεσε ο κ.Τσιάρας εκφράζει την απόλυτη αντίθεση της σε αυτή τη διαδικασία τόσο για τον τρόπο όσο και και για τον χρόνο.
Θεοδωράκης: Περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους
Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει αύριο με τροπολογίες τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.
«Έκτακτο: με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ο κ. Βούτσης διέκοψε τη Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να διαβουλευθεί με την κυβέρνηση και λίγη ώρα αργότερα, επαναλήφθηκε η συνεδρίαση και ανακοινώθηκε ότι τα προαπαιτούμενα θα έρθουν αύριο στη Βουλή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. 
iefimerida.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Κατατέθηκαν τα προαπαιτούμενα -Τι προβλέπουν για συντάξεις, αφορολόγητο [pdf]
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6932848637069086781
item