Συμβιβαστική πρόταση ενόψει Eurogroup ετοιμάζει η κυβέρνηση

Συμβιβαστική πρόταση ενόψει Eurogroup ετοιμάζει η κυβέρνηση

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να ετοιμάζει ήδη συμβιβαστική πρόταση για τους δανειστές, την οποία θα πάρει μαζί του στο Λουξεμβούργου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να συμβαδίζουν με το πλαίσιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο Concordia Europe Summit, για σύνδεση των μεσοπρόθεσμων μέτρων με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να προταθεί και ένας μηχανισμός «ρήτρας ανάπτυξης» που θα συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με τα τοκοχρεολύσια (σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές).

Την ίδια ώρα εντείνονται οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, που θα συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η επίσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, γίνεται στο πλαίσιο της γαλλικής πρωτοβουλίας για την εξεύρεση μιας φόρμουλας που θα διευκολύνει την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Στον «πυρήνα» των προτάσεων του Παρισιού βρίσκεται η σύνδεση του εύρους των μέτρων ελάφρυνσης με τον ρυθμό ανάπτυξης. 

epirusblog.gr
5 of 5
Συμβιβαστική πρόταση ενόψει Eurogroup ετοιμάζει η κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8705994775655472262
item