Συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο Σταϊνμάγερ Συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο Σταϊνμάγερ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο Σταϊνμάγερ

Συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο Σταϊνμάγερ

Τη βεβαιότητά του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη Πέμπτη θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ελπίδα ότι υφιστάμενες διαφορές θα ξεπεραστούν, και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια κοινή λύση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος
 τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της, και ζητά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και από την πλευρά των εταίρων, με βάση την αρχή τα αλληλεγγύης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η αλληλεγγύη που πρέπει να δοθεί σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί πρόκριμα για ολόκληρη την Ευρώπη: «Να σκεφθούν οι εταίροι ό,τι δικαιούται ο ελληνικός λαός, και να είστε σίγουρος κύριε Πρόεδρε, ότι ο λαός μας θα το ανταποδώσει».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τόνισε ότι οι δεσμεύσεις των εταίρων μας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να εμποδιστούν λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία. Η συμφωνία θα υπάρξει, και η Γερμανία δεν πρέπει να σκεφθεί θέματα πολιτικού κόστους, είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Epirusblog Gr
5 of 5
Συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο Σταϊνμάγερ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3948977393346795982
Σχόλια
item