Μοσκοβισί: Λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της Μοσκοβισί: Λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μοσκοβισί: Λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της

Μοσκοβισί: Λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της

«Θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση, αν η ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της» προειδοποιεί ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επιτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στη βελγικη εφημεριδα L' Echo.

Ο Πιερ Μοσκοβισί υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι, αν διατηρηθεί το status quo, η ευρωζώνη απειλείται άμεσα. Τονίζει ότι στην ουσία δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από την εξέλιξη της ευρωζώνης, μια και «ο λαϊκισμός, που καραδοκεί, μπορεί να έχασε κάποιες μάχες, αλλά όχι τον πόλεμο».

Ο γάλλος πολιτικός δηλώνει επίσης ότι είναι απαραίτητο όσοι εμφανίζουν ελλείμματα να τα εξαλείψουν και όσοι έχουν πλεονάσματα να τα χρησιμοποιούν για το κοινό όφελος, μέσω μίας επενδυτικής προσπάθειας, ενώ χαρακτηρίζει απειλή τις αποκλίσεις. 


Εκφράζει επίσης την άποψη ότι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης γνωρίζουν ότι είναι ανάγκη να γίνουν βήματα προς τα εμπρός, παρόλο που κάνει σαφές ότι τα «ασφαλή ενεργητικά», στα οποία αναφέρθηκε ένα έγγραφο της Επιτροπής, δεν θα πρέπει να συγχέονται με τα ευρωομόλογα, όσο κι αν μπορεί να θεωρηθούν ενδεχομένως ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, ο Επίτροπος 
υπεραμύνεται της θέσης της Επιτροπής για έναν κοινό προϋπολογισμό και κατ' επέκταση έναν υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι αυτό που είναι επιπλέον αναγκαίο είναι η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Epirusblog Gr
5 of 5
Μοσκοβισί: Λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5019389067317642714
Σχόλια
item