Ήπειρος: Από ελλείψεις προσωπικού πάσχουν οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου! Ήπειρος: Από ελλείψεις προσωπικού πάσχουν οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Από ελλείψεις προσωπικού πάσχουν οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου!

Ήπειρος: Από ελλείψεις προσωπικού πάσχουν οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου!
Στην… κόψη του ξυραφιού βρίσκονται σήμερα τόσο το Ίδρυμα ΑμεΑ – Χρονίων Παθήσεων «Νεομάρτυς Γεώργιος» όσο και οι υπόλοιπες δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίες, ως γνωστόν, προσφέρουν σημαντικό έργο περιθάλποντας δεκάδες άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ελλείψεις προσωπικού, εξαιτίας των οποίων οι νυν εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς δε μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λειτουργίας του Ιδρύματος. 
Η Διοίκηση του Κέντρου Κοιν. Πρόνοιας επιχειρεί να τους καθησυχάσει υποσχόμενη προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, όμως κι αυτή η λύση δεν αρκεί για να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία των δομών. Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων πρόκειται να προχωρήσει σε κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα.
Λίγο το προσωπικό
Συνολικά 55 ασθενείς περιθάλπονται σήμερα στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος», το οποίο διαθέτει εξάλλου σύγχρονη κτιριακή υποδομή μεγάλης δυναμικότητας. 
Μόνο που το υπάρχον προσωπικό, επειδή είναι ολιγάριθμο, δεν επαρκεί ώστε να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα η περίθαλψη, η υγιεινή και η καθαριότητα των ασθενών, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στα Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.
Λόγω των ελλείψεων υπαλλήλων και της 24ωρης λειτουργίας του Ιδρύματος, σε κάποιες βάρδιες αναγκαστικά υπάρχουν ελάχιστοι εργαζόμενοι κάθε ειδικότητας, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς τους.
Δεν γίνονται προσλήψεις
Βασική αιτία για τη μείωση του προσωπικού τόσο στο συγκεκριμένο Ίδρυμα όσο και στις υπόλοιπες προνοιακές δομές της Περιφέρειάς μας είναι το γεγονός ότι έχει συνταξιοδοτηθεί το ένα τρίτο περίπου του προσωπικού χωρίς τα κενά που δημιουργούνται να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις. 
Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου τονίζει πως είναι προς έγκριση η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και ζητά την υπομονή των εργαζομένων, όμως αποφεύγει κάθε δέσμευση για τη στελέχωση του Ιδρύματος με μόνιμους εξειδικευμένους υπαλλήλους ώστε να αποκατασταθεί απόλυτα η ομαλή λειτουργία του.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων
«Δε θα ανεχτούμε άλλο την κλιμακούμενη απαξίωση των δημόσιων προνοιακών κοινωνικών υπηρεσιών που από τη φύση του έργου τους προορίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του λαού μας, των προσφύγων και μεταναστών», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ανακοίνωσή του και εκφράζει την πεποίθηση ότι στόχος είναι η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους, στην οποία προειδοποιεί ότι θα σταθεί εμπόδιο.
Στάση εργασίας
Κάνει δε γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη, 13 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι θα προχωρήσει σε στάση εργασίας, ενώ στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ίδρυμα «Νεομάρτυρας Γεώργιος». 
Στα αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνονται οι προσλήψεις μόνιμου επαρκούς επιστημονικού και εξειδικευμένου βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις Προνοιακές Μονάδες της Ηπείρου, η άμεση τοποθέτηση επικουρικού προσωπικού στο Ίδρυμα «Νεομάρτυρας Γεώργιος», η γενναία αύξηση των προϋπολογισμών των Μονάδων και ο αποκλεισμός των ΜΚΟ από τον τομέα της Δημόσιας Πρόνοιας.
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Από ελλείψεις προσωπικού πάσχουν οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6571078367595915242
Σχόλια
item