Γιάννενα: Τα νέα πεζοδρόμια στην Οδό Δομπόλη και η Εφορία…

Γιάννενα: Τα νέα πεζοδρόμια στην Οδό Δομπόλη και η Εφορία…

Οδός Δομπόλη, όπου επιλέχθηκε να γίνει διαμόρφωση των πεζοδρομίων, να εξωραϊστεί ας πούμε καλύτερα. Έτσι, η Δημοτική αρχή ξεκίνησε επιλέγοντας την πλευρά από την μεριά του κτηρίου του πρώην Πανεπιστημίου. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν, αν θυμάμαι καλά, τον Οκτώβριο του 2016 και με ταχείς (…λέμε τώρα) ρυθμούς η πλευρά αυτή τελείωσε και δόθηκε εξ ολοκλήρου στην χρήση -με ασφάλεια- στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές Α­νάγκες μέσα Μαΐου του 2017, πριν περάσουν στην ανακατασκευή της απέναντι πλευράς.


Το εύρος του πεζοδρομίου είναι επαρκές σε όλο το μήκος του εκτός βέβαια ενός τμήματος όπου ο αύλειος χώρος μιας οικίας τον εκτοπίζει για πάνω από 70% περιορίζοντας φυσικά και την διέλευση των πεζών και ιδίως των Α.μΕ.Α αν υπάρχει αυξημένη κίνηση οχημάτων.


Εύλογα λοιπόν κάποιος θέτει το ερώτημα: Γιατί επελέγη αυτή η πλευρά να κατασκευασθεί πρώτη (φωτό); Μα είναι απλό… δεν κατασκευάσθηκε για να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση τα παιδιά του Πειραματικού Σχολείου, ούτε οι κάτοικοι και οι πελάτες των επαγγελματικών χώρων επί του πεζοδρομίου αλλά για να μπορούν όλοι να «επισκέπτονται» το κτήριο της ΔΟΥ Ιωαννίνων! Πόσο μας σκέφτεται αυτή η κυβέρνηση! 


Ανεμπόδιστα και με ασφάλεια όλοι μπορούν να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες για να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, να κάνουν ενστάσεις, να αιτηθούν νέες άδειες λειτουργίας (…σας παρακαλώ! Μην στριμώχνεστε), να βγάλουν ή να ανανεώσουν διπλώματα οδήγησης, να βγάλουν νέες πινακίδες κυκλοφορίας και ό,τι άλλο έχει σχέση –φυσικά– με καταβολή χρηματικών ποσών, την πληρωμή προστίμων ή, το χειρότερο από όλα, για να διακόψουν την λειτουργία των εργασιών τους. Δεν θα με παραξένευε αν κάποια στιγμή γίνει μετονομασία της οδού από Δομπόλη σε Οδός Δημοσίων Εσόδων!


Αν στην υποψήφια –κάποτε– πόλη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η κατασκευή ενός πεζοδρομίου περίπου 500 μέτρων απαιτεί εργατοώρες οκτώ (8) μηνών, για την επόμενη θέση υποψηφιότητας θα απαιτηθούν 80 χρόνια εργατοωρών ώστε να εξωραϊσθεί ολόκληρη η πόλη. 


Εξυπακούεται φυσικά ότι δεν θα έχουν ήδη καταστραφεί στο ενδιάμεσο τα ήδη κατασκευασμένα από την ανευθυνότητα πολλών να παρκάρουν πάνω σε αυτά κλπ., κλπ.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα νέα πεζοδρόμια στην Οδό Δομπόλη και η Εφορία…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6387435955753520779
item