Διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ η Ελλάδα Διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ η Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ η Ελλάδα

Διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ η Ελλάδα

Επικοινωνία του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών με τον Νίκο Κοτζιά

Τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ ανέλαβε η ελληνική πρεσβεία στην Ντόχα, μετά από σχετικό αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό, της κυβέρνησης του Καΐρου.


Μετά τις κατηγορίες για υπόθαλψη της διεθνούς τρομοκρατίας και τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων της Αιγύπτου με το Κατάρ, ο υπουργός Εξωτερικών της αιγυπτιακής κυβέρνησης, Χασάν Σουκρί, επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά και υπέβαλε το παραπάνω αίτημα.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:
«Κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Hassan Shoukry, διατυπώθηκε, από αιγυπτιακής πλευράς, το αίτημα να αναλάβει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα τη διπλωματική εκπροσώπηση της φίλης Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Κατάρ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων που διατηρεί η Ελλάδα με τον αραβικό κόσμο, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του.

Η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας». 
Epirusblog Gr
5 of 5
Διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ η Ελλάδα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3498198895874476039
Σχόλια
item