Γιάννενα: Στην Άνω Λαψίστα θα λειτουργεί πλέον το ΕΠΑΛ Γιάννενα: Στην Άνω Λαψίστα θα λειτουργεί πλέον το ΕΠΑΛ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στην Άνω Λαψίστα θα λειτουργεί πλέον το ΕΠΑΛ

Γιάννενα: Στην Άνω Λαψίστα θα λειτουργεί πλέον το ΕΠΑΛ
Στην τοπική κοινότητα Άνω Λαψίστας θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά το ΕΠΑΛ Βροσίνας, μετά την αποδοχή από τις υπηρεσίες εκπαίδευσης, του σχετικού αιτήματος μετεγκατάστασης από το Δήμο Ζίτσας. 
Η φθίνουσα πορεία του μαθητικού δυναμικού τα τελευταία χρόνια και το ενδεχόμενο να μπει οριστικό λουκέτο στη σχολική δομή κινητοποίησε το Δήμο Ζίτσας που το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε τη μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ. 
Οι εγγραφές όπως τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Γ. Γεωργούλη θα διαρκέσουν από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου και θα αφορούν τη μία και μοναδική ειδικότητα της πληροφορικής που διδάσκεται στο σχολείο. 
Ο Δήμος Ζίτσας ωστόσο έχει ζητήσει την έγκριση και νέων ειδικοτήτων, όμως η διαδικασία αυτή θα αφορά πλέον την επόμενη χρονιά, αφού οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας λαμβάνονται κάθε Οκτώβριο. Η κα Γεωργούλη τόνισε πως ο Δήμος Ζίτσας έχει λάβει μέριμνα και για την μετακίνηση των μαθητών που θα εγγραφούν στο ΕΠΑΛ.
Πλούσιο το πολιτιστικό καλοκαίρι
Και το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Ζίτσας πραγματοποιεί δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποκεντρωμένες στο μέτρο του δυνατού, οι οποίες ξεκίνησαν με την έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένους Στεριάδη την Κυριακή στην Ελεούσα. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί αναλυτικά από το Δήμο Ζίτσας, με την κα Γεωργούλη να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών την προσεχή Δευτέρα 19 Ιουνίου στην ποδηλατική διαδρομή, με αφετηρία το Δημαρχείο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην Άνω Λαψίστα θα λειτουργεί πλέον το ΕΠΑΛ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2906046971364620146
Σχόλια
item