Γιάννενα: Στα χέρια της ΕΛΕΠΑΠ η «Ελπίδα Ζωής» Γιάννενα: Στα χέρια της ΕΛΕΠΑΠ η «Ελπίδα Ζωής» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στα χέρια της ΕΛΕΠΑΠ η «Ελπίδα Ζωής»

Γιάννενα: Στα χέρια της ΕΛΕΠΑΠ η «Ελπίδα Ζωής»

Ελπίδα ζωής σε άτομα με αναπηρία έρχονται να δώσουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, η παράδοση των οποίων έγινε την Κυριακή σε μια λιτή τελετή, με τους προσκεκλημένους να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο συγκρότημα κατοικιών.

Οι επτά ανεξάρτητες κατοικίες και το κοινόχρηστο κτήριο καθημερινής φροντίδας και απασχόλησης θα είναι έτοιμα να στεγάσουν ενήλικα άτομα με αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής τους, μόλις ολοκληρωθεί και η διαδικασία προμήθειας του εξοπλισμού τους.

Τα βλέμματα όλων συγκέντρωσαν οι ταρατσόκηποι σε κάθε μία από τις κατοικίες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο που θα δεντροφυτευθεί , υπάρχει και χώρος αθλοπαιδιών.

Στη συμβολή της περιφέρειας Ηπείρου για την πραγμάτωση του έργου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Μπήκαμε μαζί σας σε ένα όραμα που ξεκινήσατε. Όταν είμαστε όλοι μαζί και αποφασισμένοι, όλα λύνονται απλά», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης και ζήτησε την υποστήριξη των εθελοντών.


Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης χαρακτήρισε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και αναφερόμενος στην προέδρό της Νατάσα Μπέγκα, τόνισε: «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να μπορέσεις να το πετύχεις. Αυτό ισχύει για την περίπτωση της κ. Μπέγκα». Παράλληλα, ανέφερε πως οι δομές του δήμου είναι ανοιχτές σε συνεργασίες.


Την προσφορά της Ν. Μπέγκα ανέδειξε στον χαιρετισμό του και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης. «Με συγκινούν οι άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει, η ανεξάντλητη δύναμη και αγάπη για όλα τα παιδιά της, το χαμόγελο και η χαρά ικανοποίησης στο πρόσωπό της, όταν πετυχαίνει τους στόχους της, όπως σήμερα. 


Είμαι υπερήφανος που είμαι συμπολίτης της και συγκαταλέγομαι στους φίλους της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δράση που ανέπτυξε η ΕΛΕΠΑΠ από τη δημιουργία της έως σήμερα στάθηκε η Ν. Μπέγκα και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη βοήθεια της περιφέρειας Ηπείρου. «Το όνειρο αυτό, χάρη στη βοήθεια της περιφέρειας, γίνεται πραγματικότητα. 


Πρόκειται για τον πρώτο πρότυπο οικισμό, που θα ζουν με αξιοπρέπεια ενήλικες με αναπηρία», τόνισε, εκφράζοντας και την ικανοποίησή της για τον προγραμματισμό δημιουργίας ανάλογων δομών και στην υπόλοιπη Ήπειρο.

Ξεχωριστή στιγμή, μετά την κοπή της κορδέλας από τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ, ήταν όταν ο Γιώργος, ένα από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, καλωσόρισε τους καλεσμένους με δυο παραδοσιακά τραγούδια.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα χέρια της ΕΛΕΠΑΠ η «Ελπίδα Ζωής»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6870993644678892841
Σχόλια
item