ΚΟ: Διένεξη Τσακαλώτου με βουλευτές για το χρέος – Βαρύ το κλίμα ΚΟ: Διένεξη Τσακαλώτου με βουλευτές για το χρέος – Βαρύ το κλίμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΚΟ: Διένεξη Τσακαλώτου με βουλευτές για το χρέος – Βαρύ το κλίμα

ΚΟ: Διένεξη Τσακαλώτου με βουλευτές για το χρέος – Βαρύ το κλίμα

Διένεξη σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου και βουλευτών για το θέμα του χρέους στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να διαβάζετε ξένο Τύπο»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις και τις ενστάσεις τους, τούς τόνισε πως δεν πρέπει να συντάσσονται με μερίδα δημοσιογράφων που χαρακτηρίζουν το Eurogroup της 22ας Μαΐου ως αποτυχία. 


Ακολούθησαν ερωτήσεις μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον υπουργό των Οικονομικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να απαντάει πως η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει τη μείωση των επιτοκίων και παράταση του χρέους κατά 15 χρόνια.

Σε ερώτηση βουλευτών γιατί δεν δέχτηκε αυτή την προσφορά, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να τους προέτρεψε να διαβάζουν και τον ξένο Τύπο, και πως ο λόγος που δεν αποδέχτηκε την πρόταση είναι πως δεν ήταν μια τόσο καλή προσφορά, μάλιστα φέρεται να εκτίμησε πως την επόμενη φορά η πρόταση θα είναι καλύτερη. 


Φέρεται δε να συμπλήρωσε πως όλο αυτό το κλίμα που θα δημιουργηθεί ενδεχομένως να λειτουργήσει θετικά και για την ΕΚΤ και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε ότι στην κυβέρνηση ευελπιστούν από το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί να υπάρχει μια διατύπωση που θα αλλάζει το χαρακτηρισμό ως εξαιρετικά προβληματικής οικονομίας για την Ελλάδα στην κατηγορία υπερχρεωμένης χωράς όπως παράδειγμα Ιταλία - Γαλλία ώστε να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην ΚΟ ήταν βαρύ, αμήχανο με ενστάσεις από βουλευτές για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα της διαπραγμάτευσης. Μίλησαν δε για επικοινωνιακή φούσκα, και success story που στήθηκε για θέματα όπως το χρέος, δηλαδή ότι η κυβέρνηση έβαλε ψηλά τον πήχη προτάσσοντας θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι φωνές που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι οι δανειστές στο παρά πέντε της ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή, χωρίς να δίνουν κάτι για το χρέος, ζητούν νέα πράγματα όπως το πάγωμα συντάξεων για ένα ακόμη χρόνο. Στην ΚΟ δηλαδή ότι υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι οι απαιτήσεις δεν σταματούν...

Οι βουλευτές ζήτησαν καλύτερη ενημέρωση και επέμειναν στο κομμάτι των επενδύσεων, της μεσαίας τάξης που έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις, αλλά και στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Θα ψηφίσουν κανονικά 

Ωστόσο δεν διαφαίνεται ότι σήμερα Παρασκευή, κατά την ψήφιση των επίμαχων τροπολογιών, να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κολλήσουν «στις ουρές» που έμειναν.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση βουλευτή σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχουν αμφιβολίες για τη ψήφιση. Ανέφερε χαρακτηριστικά «καιρό έχω να ακούσω κάτι αστείο».

Καυγάς Φίλη – Ρήγα 

Στο μεταξύ, έντονος καυγάς ξέσπασε μεταξύ του Νίκου Φίλη και του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα. Αφορμή φέρεται να ήταν το γεγονός ότι ο Ρήγας πήρε το λόγο νωρίς στη συνεδρίαση, ενώ δεν είναι βουλευτής, με τον τέως υπουργό Παιδείας να του ζητά να σέβεται την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη διαδικασία και να μιλήσει στο τέλος.
Epirusblog Gr
5 of 5
ΚΟ: Διένεξη Τσακαλώτου με βουλευτές για το χρέος – Βαρύ το κλίμα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6419445955483347325
Σχόλια
item