«Δεν θα μεταφερθεί -προς το παρόν- η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ» «Δεν θα μεταφερθεί -προς το παρόν- η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Δεν θα μεταφερθεί -προς το παρόν- η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ»

«Δεν θα μεταφερθεί -προς το παρόν- η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ» - Κεντρική Εικόνα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. αποφάσισε να μην μεταφέρει, προς το παρόν, την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια υπόσχεση που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.
Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ο πρόεδρος υπέγραψε ένα διάταγμα που επιτρέπει να παραμείνει η πρεσβεία για άλλους έξι μήνες στο Τελ Αβίβ. Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή «πιστεύει ότι δεν είναι η σωστή στιγμή» να γίνει τώρα η μετακόμιση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. 
Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του που είχαν επίσης παρακάμψει έναν νόμο του 1995 που αφορά τη μεταφορά της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
«Έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία. Το ζήτημα δεν είναι το αν θα γίνει αυτό αλλά το πότε θα γίνει» ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Η παραμονή της πρεσβείας στο Τελ Αβίβ αποφασίστηκε ώστε «να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες μιας επιτυχούς διαπραγμάτευσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων», πρόσθεσε.
Epirusblog Gr
5 of 5
«Δεν θα μεταφερθεί -προς το παρόν- η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1836506010456468301
Σχόλια
item