Άρτα: Στην Κριμαία ο Καλλίνικος ο Μητροπολίτης Άρτης Άρτα: Στην Κριμαία ο Καλλίνικος ο Μητροπολίτης Άρτης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Στην Κριμαία ο Καλλίνικος ο Μητροπολίτης Άρτης

Άρτα: Στην Κριμαία ο Καλλίνικος ο Μητροπολίτης Άρτης
Από την Τετάρτη 7 Ιουνίου έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος βρέθηκε στην Συμφερούπολη της Κριμαίας μαζί με τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, όπου συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Την παραμονή της εορτής Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου ιερουργούσε ο Άγιος Λουκάς και βρίσκεται το σκήνωμά του, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου, ενώ εψάλησαν και οι Χαιρετισμοί προς τιμήν του Αγίου.
Ανήμερα της εορτής ετελέσθη πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και λιτανεύθηκαν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου. Στις Ιερές Ακολουθίες και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος. 
Πλήθος πιστών από όλη την Κριμαία, την Ρωσία και την Ουκρανία καθώς και ομάδα Ελλήνων τίμησαν τον θαυματουργό Άγιο Λουκά, ενώ ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, ενημέρωσε παράγοντες της Ρωσικής Κριμαίας για την τιμή, που απονέμει η Άρτα στον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό.
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Στην Κριμαία ο Καλλίνικος ο Μητροπολίτης Άρτης
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5485423560345065909
Σχόλια
item