Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει η γερμανική αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει η γερμανική αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει η γερμανική αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ

Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει η γερμανική αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει η μετακίνηση της γερμανικής δύναμης που υπηρετεί στην βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία σε άλλη εγκατάσταση στην Ιορδανία και θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες, όπως προκύπτει από δηλώσεις της γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν οι μονάδες ανεφοδιασμού, που αναμένεται να είναι έτοιμες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Ωστόσο, η γερμανική αποστολή θα μπορεί να επιχειρήσει ξανά στο 100% των δυνατοτήτων της τον Οκτώβριο, καθώς τότε θα είναι έτοιμα τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη Tornado.

Η γερμανική δύναμη συμμετέχει στις επιχειρήσεις του πολυεθνικού συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανεφοδιάζοντας συμμαχικά αεροσκάφη και εκτελώντας αεροπορικές αποστολές παρακολούθησης.

Η απόφαση του Βερολίνου να μετακινήσει τους περίπου 260 γερμανούς στρατιώτες και τα Tornado από το Ιντσιρλίκ ελήφθη λόγω της διαρκούς άρνησης της Άγκυρας να επιτρέψει σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τη βάση.

Οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου στη γείτονα χώρα, με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να κατηγορεί το Βερολίνο πως προσφέρει άσυλο σε τρομοκράτες και ακολουθεί ναζιστικές πολιτικές.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει η γερμανική αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 307948891361641045
Σχόλια
item