Άρτα: Έφτασε ο κόμπος στο χτένι… Άρτα: Έφτασε ο κόμπος στο χτένι… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Έφτασε ο κόμπος στο χτένι…


Άρτα: Έφτασε ο κόμπος στο χτένι…

Νέο «επεισόδιο» στο σήριαλ με τα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες της Άρτας - «Ασχήμια» οι ομπρέλες υποστηρίζουν οι καφεπώλες - Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο Χρ. Τσιρογιάννης.

Υπό την «κάλυψη» ενός νεοϊδρυόμενου συλλόγου, οι καφεπώλες των κεντρικών πλατειών της πόλης της Άρτας, κυκλοφόρησαν (;) ανακοίνωση, μέσω της οποίας επιτίθενται στο Δήμαρχο, αλλά και την πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν την απόφαση να ξηλωθούν οι κατασκευές που υπάρχουν στις πλατείες και στη θέση τους να τοποθετηθούν ομπρέλες που θα κοστίσουν 150 χιλιάδες ευρώ.
Παρόλα αυτά, οι εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι του συνόλου των επαγγελματιών Εστίασης της Άρτας, υποστηρίζουν πως η τοποθέτηση ομπρελών είναι της «παλιάς εποχής» και πως «θα είναι μια ασχήμια, για ολόκληρη την Άρτα», ενώ «θα καταστήσουν τις πλατείες μας, τριτοκοσμικές!».
Οι καφεπώλες που έχουν το πρόβλημα επαναλαμβάνουν τα δικά τους επιχειρήματα, τα οποία εστιάζονται στο ότι είναι «σκληρά εργαζόμενοι», αλλά και ότι παρέχουν «θέσεις εργασίες σε εκατοντάδες νέους της περιοχής μας».
Η αντίδραση των επιχειρηματιών Εστίασης που λειτουργούν στις κεντρικές πλατείες της πόλης, έρχεται σε μια στιγμή που όπως όλα δείχνουν ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να προχωρήσει σε διευθέτηση του ζητήματος, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. 
Δηλαδή, ή θα γκρεμίσει τις κατασκευές που υπάρχουν και τις οποίες ο ίδιος ο Δήμαρχος θεωρεί αυθαίρετες, ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη των προηγούμενων Δημάρχων, δηλαδή θα αναβάλει την τοποθέτηση ομπρελών και θα ξεκινήσει νέα συζήτηση «μέχρι να βρεθεί η καλύτερη λύση».
Σύμφωνα με δικηγόρους που έχουν ασχοληθεί και παλαιότερα με το θέμα, υπάρχουν νομικά επιχειρήματα τα οποία οι έχοντες το πρόβλημα καταστηματάρχες θα επικαλεσθούν για να αναβάλουν την εγκατάσταση ομπρελών, αλλά κυρίως για να αποτρέψουν την απομάκρυνση των υπαρχόντων κατασκευών, αφού δύσκολα θα μπορέσουν να ξαναστήσουν τέτοιες κατασκευές σε πλατείες και πεζοδρόμους.
Ανυποχώρητος
Από το άλλο μέρος, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, δηλώνει αποφασισμένος να δώσει την λύση που υποσχέθηκε προεκλογικά, ότι δηλαδή εκείνος θα «καθαρίσει» τις πλατείες της πόλης από τις αυθαίρετες κατασκευές, αλλά και θα τοποθετήσει ομπρέλες που σε τίποτα δεν θα θυμίζουν τα σημερινά «θερμοκήπια», όπως χαρακτηρίζει τα σκέπαστρα των τραπεζοκαθισμάτων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων επιμένει στη δήλωση που είχε κάνει στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει πρόσφατα και που είχε υποστηρίξει πως «αυτή τη στιγμή όλες οι κατασκευές στην πλατεία είναι αυθαίρετες. Επίσης εμείς δεν δώσαμε για φέτος σε κανέναν άδεια για δημόσιο χώρο απ’ όσους έχουν κατασκευή στην πλατεία και δεν είναι σύμφωνα με την κανονιστική. Όσοι έχουν ομπρέλες προφανώς παίρνουν κανονικά την άδειά τους».
Σε συζήτηση που είχε ο Δήμαρχος με ανθρώπους που ασχολούνται με το θέμα επιμένει πως το νεοσύστατο Σωματείο δεν εκπροσωπεί και εξυπηρετεί 19 καταστήματα με αυθαίρετη κατασκευή, αλλά κανονικά θα πρέπει να ενδιαφέρεται για όλους αφού πρέπει να έχει αναφορά σε επίπεδο Δήμου στα 200 περίπου καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε επίπεδο νομού στα 520 συνολικά που έχουν άδεια.
Όσο για τις αιτιάσεις των καταστηματαρχών, ότι δηλαδή δεν έχουν συμφωνήσει σε αυτά που θέλει να κάνει ο Δήμαρχος, ο Χρ. Τσιρογιάννης δηλώνει σε συνεργάτες και συμβούλους που τον ερωτούν πως παρότι εζητήθη, καμία έγγραφη πρόταση δεν κατατέθηκε και επομένως η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, επισημαίνοντας πως «πρέπει να επιβάλλουμε τάξη και ίση μεταχείριση προς όλους τους».
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Έφτασε ο κόμπος στο χτένι…
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 2885185845797165104
Σχόλια
item