Μπαίνουν μπουλντόζες στους Ζωσιμάδες!

Μπαίνουν μπουλντόζες στους Ζωσιμάδες!

Στην πλέον κρίσιμη στιγμή αφού ήδη είχε αρχίσει να εντείνεται η ανησυχία των φιλάθλων έρχονται τα ευχάριστα νέα γύρω από την ομάδα του ΠΑΣ και κυρίως σε ό,τι αφορά στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα των Ζωσιμάδων.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΓΓΑ, της Σούπερ Λίγκα και της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα. 

Το χρονοδιάγραμμα περαίωσης των εργασιών και παράδοσης του έργου λήγει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ο χρόνος των δύο περίπου μηνών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, επαρκεί και με το παραπάνω για την αντικατάσταση και την σπορά του νέου χλοοτάπητα έτσι ώστε στις 20 Αυγούστου, να είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί. 

Ο ανάδοχος που θα υλοποιήσει το έργο είναι η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Σούπερ Λίγκα για τη συντήρηση των γηπέδων, μεταξύ αυτών και του γηπέδου Καραϊσκάκη, που θεωρείται ως ο καλύτερος, μαζί με αυτόν της Τούμπας, αγωνιστικός χώρος της Λίγκας. 

Ήδη, έχουν γίνει αυτοψίες στους Ζωσιμάδες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων ένα τμήμα του χλοοτάπητα, από την επάνω επίστρωση με αμμοκονία μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Όλο το υπόλοιπο υπόστρωμα του εδάφους, μαζί και η υδραυλική εγκατάσταση για την αποστράγγιση των υδάτων, θα αντικατασταθεί. 

Ο ρόλος Βασιλειάδη Καθοριστική συμβολή στην επίτευξη της συμφωνίας και της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, για τον οποίο στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο. 

Μάλιστα, στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τονίζουν ότι εκτός από την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ο κ. Βασιλειάδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην αδειοδότηση της ομάδας, η οποία είχε «κολλήσει» αφού δεν είχε εξασφαλιστεί στις απαιτούμενες προθεσμίες το παραχωρητήριο χρήσης των Ζωσιμάδων από την Επιτροπή Διοίκησης. 

Και σε αυτό το ζήτημα υπήρξε παρέμβαση του κ. Βασιλειάδη για να δοθεί το παραχωρητήριο, όπως και τελικά έγινε. Αναφορικά τέλος με τις οικονομικές διαστάσεις της προγραμματικής σύμβασης, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αναλαμβάνει, όπως αναμενόταν άλλωστε, την κάλυψη μέρους των εξόδων για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ενώ στην πορεία της ποδοσφαιρικής σεζόν θα αποδίδει ένα τμήμα των ποσοστών που προβλέπεται προς την Επιτροπή Διοίκησης, ώστε μεσοπρόθεσμα να ισοσκελιστούν τα έξοδα με τα έσοδα. 

Λογικά, οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται και επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στα Ιωάννινα, για να επιθεωρήσει και τα έργα στους Ζωσιμάδες, αλλά και για να εγκαινιάσει το γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα στη Λιμνοπούλα.

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Μπαίνουν μπουλντόζες στους Ζωσιμάδες!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3988094000305280224
item