Γιάννενα: Το Πνευματ. Κέντρο «στραγγαλίζει» την ερασιτεχνική δημιουργία στα Γιάννενα Γιάννενα: Το Πνευματ. Κέντρο «στραγγαλίζει» την ερασιτεχνική δημιουργία στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Πνευματ. Κέντρο «στραγγαλίζει» την ερασιτεχνική δημιουργία στα Γιάννενα

Γιάννενα: Το Πνευματ. Κέντρο «στραγγαλίζει» την ερασιτεχνική δημιουργία στα Γιάννενα

Αντί να στηρίζει την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία της πόλης, το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων προφανώς έχει αποφασίσει να τη «στραγγαλίσει» μέσω των χρεώσεων που απαιτεί από τις διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες και σωματεία για την ενοικίαση της αίθουσας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής». 

Αυτό αποδεικνύει χθεσινή ανοιχτή επιστολή της «Εξαύδας» από την οποία το Πνευματικό Κέντρο ζήτησε ενοίκιο της τάξης των 100 ευρώ συν ΦΠΑ (!) για κάθε βραδιά που θα ανέβαζε στον Πολυχώρο την μοναδική για φέτος παράσταση την οποία είχε ετοιμάσει! 


Απαίτησε μάλιστα το ποσό της μίσθωσης να καταβληθεί προκαταβολικά, 20 ημέρες πριν από την παρουσίαση της παράστασης, λες και είχε να κάνει με μεγάλη Αθηναϊκή σκηνή που έχει φυσικά διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες.

Η «Εξαύδα» καταγγέλλει την πρακτική αυτή του Πνευματικού Κέντρου και του Προέδρου του Κώστα Γκόγκου. 


Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της, «για εμάς αποτελεί εχθρική ενέργεια έναντι της ερασιτεχνικής δημιουργίας, ενέργεια η οποία έχει τη βάση της στη λογική του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου να αντιμετωπίζει πλέον ως επιχειρήσεις τους συλλόγους των ερασιτεχνών, από τους οποίους θέλει να κερδίζει χρήματα και μάλιστα προκαταβολικά, που σημαίνει ότι οι σύλλογοι πρέπει να έχουν και αποθεματικό για να προπληρώνουν. 

Η ερασιτεχνική δημιουργία δεν μπορεί να καθορίζει την ύπαρξή της με βάση λογικές οικονομικής συναλλαγής με το Δήμο, ο οποίος, αν δεν έχει την ικανότητα να είναι ουσιαστικά αρωγός, θα πρέπει τουλάχιστον να μη στέκεται εμπόδιο».

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Πνευματ. Κέντρο «στραγγαλίζει» την ερασιτεχνική δημιουργία στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3109278094166244943
Σχόλια
item