Η απιστία βλάπτει την υγεία Η απιστία βλάπτει την υγεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η απιστία βλάπτει την υγεία

Η απιστία βλάπτει την υγεία
Οσοι έχουν βιώσει την ερωτική προδοσία γνωρίζουν καλά τον αντίκτυπο που έχει η κακή ψυχολογία στον οργανισμό τους. Τώρα όμως έρχεται και η επιστήμη να επιβεβαιώσει ότι η απιστία βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νεβάδα, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Social and Personal Relationships», η ψυχολογική πίεση που βιώνει ο απατημένος μπορεί εύκολα τον οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές, με την παράλειψη γευμάτων και την κατάχρηση αλκοόλ να είναι οι πιο συνηθισμένες αντιδράσεις.
Οι ερευνητές ρώτησαν 232 φοιτητές κολεγίου που είχαν πέσει θύματα απιστίας για τα συναισθήματά τους μετά το συμβάν καθώς επίσης και για τυχόν αλλαγές στις καθημερινές συνήθειές τους. Το 45% εξ αυτών απάντησε ότι το πρώτο διάστημα δεν έτρωγε συχνά ή και καθόλου, το 44% ότι έκανε κατάχρηση αλκοόλ και το 29% ότι άρχισε να γυμνάζεται υπερβολικά. 
Επιπλέον, 1 στους 4 αποκάλυψε ότι έκανε σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, ενώ το 19% παραδέχτηκε ότι άρχισε να κάνει χρήση μαριχουάνας.
«Θέλαμε να ερευνήσουμε αν ο ψυχικός αυτός πόνος τούς οδήγησε σε επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως είναι το σεξ χωρίς προφυλάξεις, η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, η υπερφαγία ή στέρηση φαγητού» αναφέρει η συντάκτρια της έρευνας Ρόζι Σράουτ, υπογραμμίζοντας ότι τα άτομα που κατηγορούσαν τον εαυτό τους για την απιστία του συντρόφου τους είχαν και τις περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τέτοιες συμπεριφορές.
Epirusblog Gr
5 of 5
Η απιστία βλάπτει την υγεία
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5632675564480574883
Σχόλια
item