ΤΙ ΠΕΡΊΕΡΓΟ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΠΡΆΣΙΝΑ ΜΆΤΙΑ;

ΤΙ ΠΕΡΊΕΡΓΟ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΠΡΆΣΙΝΑ ΜΆΤΙΑ;
Είναι φυσικό πολλοί να μπερδεύονται με αυτό το είδος χρώματος ματιών, αφού συχνά δίνει την εντύπωση ότι αλλάζει από ανοιχτό καστανό σε χρυσοπράσινο και αντιστρόφως…
Υπάρχει διχρωμία (ή και πολυχρωμία) της ίριδας, όπου το κυρίαρχο χρώμα μπορεί να είναι ή το ανοιχτό καστανό ή το πράσινο. 
Μάλιστα τα μάτια αυτού του χρώματος οφείλονται σε συνδυασμό σκέδασης φωτός και σταθερού χρώματος, αποδιδόμενου απ μέτρια επίστρωση χρωστικών ουσιών στον βυθό της ίριδας.
Φαίνεται ότι κάποιος θα βολευτεί να πει απλά ότι έχει είτε πράσινα, είτε καστανά μάτια. Δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί, επειδή υπάρχει συχνά σημαντική μεταβολή. 
Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα των ματιών συνήθως έχουν μια πολύχρωμη ίριδα, με ένα χρώμα που βρίσκεται κοντά στην κόρη κ ένα διαφορετικό χρώμα που υπάρχει γύρω από τις άκρες. 
Μια μελέτη δείχνει ότι το 74 % των καστανοπράσινων ματιών έχουν απλά ένα καφέ δαχτυλίδι γύρω από την κόρη και γι’ αυτό είναι υποκειμενικό, καθώς η αισθητική εντύπωση του χρώματος μπορεί να αλλάξει όσο συχνά αλλάζουν οι συνθήκες φωτισμού.
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πως σχηματίζονται τα καστανοπράσινα μάτια. Μερικοί ερευνητές, υποθέτουν ότι είναι απλά ένας συνδυασμός καφέ και πράσινων ματιών. Άλλοι, υποψιάζονται ότι μπορεί να υπάρχουν γονίδια – τροποποίητες που προκαλούν το μάτι για να παράγει περισσότερη ή λιγότερη μελανίνη. 
Σε μια έρευνα μάλιστα έχει βρεθεί ότι τα καστανοπράσινα μάτια είναι λιγότερο συχνά απ’ ό, τι τα καστανά μάτια, αλλά πιο συχνά απ” ό, τι τα πράσινα μάτια. 
Συναντώνται συνήθως σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι σπάνια στην Αφρική και την Ασία, όπου το καφέ είναι συχνά το μόνο χρώμα ματιών που κυριαρχεί.
Λέγεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με καστανοπράσινα μάτια έχουν πιθανώς κάποια Καυκάσια καταγωγή και από τις δύο πλευρές της οικογένειας. 
Επειδή αυτό το χρώμα των ματιών είναι ασυνήθιστο, είναι πιθανό να προκαλείται από υπολειπόμενα γονίδια που σημαίνει ότι και οι δύο γονείς θα πρέπει να περάσουν το γονίδιο για αυτό το χρώμα ματιών στα παιδιά τους.
Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τα καστανοπράσινα μάτια μπορούν να αλλάξουν με τη διάθεση και το περιβάλλον. 
Αυτός ο μύθος για το χρώμα των ματιών είναι αλήθεια. Τα καστανοπράσινα μάτια, δρουν σαν καθρέφτης που αντικατοπτρίζει τα κοντινά χρώματα και είναι εύκολο να αλλάξουν την εμφάνιση των ματιών τους, ανάλογα με τα ρούχα ή το μακιγιάζ που φορούν. 
Το χρώμα των ματιών τους, μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με το φως. Για παράδειγμα, τα καστανοπράσινα μάτια μπορεί να φαίνονται διαφορετικά στο εσωτερικό και διαφορετικά στο εξωτερικό φως.
Η ιδιοσυγκρασία των ατόμων με καστανοπράσινα μάτια
Όπως συχνά λέγεται ότι αλλάζει το χρώμα των καστανοπράσινων ματιών, έτσι και οι άνθρωποι που τα έχουν συνήθως είναι απρόβλεπτοι, αλλά παράλληλα και πολύ αγαπητοί. Αυτό είναι ένα κοινό στερεότυπο που συνδέεται με αυτό το χρώμα των ματιών. 
Σε όσους υπερισχύει το πράσινο χρώμα υποσημειώνεται ότι είναι πιο άτακτοι και σκανδαλιάρηδες, ενώ σε αυτούς που υπερισχύει το κάστανο φημολογείται ότι είναι πολύ πιο προσιτοί και φιλόξενοι.
Φαίνονται να ανήκουν στο είδος των ανθρώπων που είναι αξιαγάπητοι και αποτελούν πραγματική απόλαυση το να είσαι κοντά τους. Δεν τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι ή τι λένε. Αυτοί είναι πάνω απ” όλα ο τύπος του εpαστή και όχι του μαχητή. Φυσικά αν τους προκαλέσεις, θα ανταποδώσουν το χτύπημα στα ίσα. 
Τείνουν να είναι αυθόρμητοι και έτοιμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Επίσης, θεωρούνται κτήτορες κινδύνου και είναι ανοιχτοί στις προκλήσεις, ενώ ποτέ δεν θα υποχωρήσουν από έναν αγώνα, αν δεν αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι.
Όσο τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουν, παρουσιάζουν μια πιο γλυκιά, γεμάτη κατανόηση και ευγενική φύση. Πρόκειται για όμορφους, κομψούς και τρομερά σeξι ανθρώπους. Τους αρέσει να ικανοποιούν και να ευχαριστούν τους άλλους, μάλιστα πολλές φόρες υπερβαίνοντας τα πρότυπα της δική σας ευχαρίστησης. 
Είναι πολύ χαλαροί, ενώ όσον αφορά στις σχέσεις τους, έχουν την τάση να συνάπτουν σύντομης διάρκειας, αν και είναι πολύ ικανοί στο να κάνουν έρωτα εύκολα, χάρη στη ρομαντική προσωπικότητά τους. Αγαπούν να πειραματίζονται και είναι πολύ ενεργητικοί και θαρραλέοι.
epirusblog.gr
5 of 5
ΤΙ ΠΕΡΊΕΡΓΟ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΠΡΆΣΙΝΑ ΜΆΤΙΑ;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6859446685442017395
item