Γιάννενα: Τον «κράταιγο» του Πληκατίου ανακάλυψαν οι Αλβανοί!

Γιάννενα: Τον «κράταιγο» του Πληκατίου ανακάλυψαν οι Αλβανοί!
Τον κράταιγο, τον ακανθώδη θάμνο, με τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και με εξ ίσου πολλές λαικές ονομασίες, ανακάλυψαν Αλβανοί στο Πληκάτι της Κόνιτσας.
Μόνο που αυτή την φορά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην χώρα τους, μετά την λεηλασία του φαρμακευτικού φυτού.
Αστυνομικοί του Τμήματος Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, εντόπισαν τέσσερα άτομα να έχουν μαζέψει περίπου εβδομήντα κιλά από το συγκεκριμένο φαρμακευτικό βότανο.
Πρόκειται για Αλβανούς ηλικίας 51, 24, 37 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή του Πληκατίου Ιωαννίνων, τους προαναφερόμενους, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχουν συλλέξει ποσότητες θεραπευτικών βοτάνων, συνολικού βάρους -70- κιλών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.
Ο κράταιγος, που κατά τόπους ονομάζεται μπερκιά, μουρτζιά, ξαγκαθιά, είναι φυλλοβόλος θάμνος ή μικρό ακανθωτό δέντρο. Η ανθοφορία γίνεται από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο και μέρη του φυτού με δραστικές ουσίες αποτελούν τα άνθη, τα φύλλα και οι καρποί.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τον «κράταιγο» του Πληκατίου ανακάλυψαν οι Αλβανοί!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8608314024784299313
item