Γιάννενα: Ζητά επανακαθορισμό των ζωνών του αστικού ΚΤΕΛ


Γιάννενα: Ζητά επανακαθορισμό των ζωνών του αστικού ΚΤΕΛ

Το θέμα των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ, αλλά και την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης του δήμου Ιωαννίτων, «μεταφέρει» στο περιφερειακό συμβούλιο η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, που κατέθεσε στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου αίτημα για να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.

Στο αίτημα υιοθετείται η θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ιωαννιτών, ότι περιοχές με πολύ μεγάλη κίνηση επιβατικού κοινού, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο και ο Κατσικάς, έχουν καθοριστεί στη Β’ ζώνη, ενώ έπρεπε -με βάση την υπουργική απόφαση- να καθοριστούν στην Α’ ζώνη, όπως επισημαίνουν τα μέλη της παράταξης, μετά από χιλιομετρικό έλεγχο στον οποίο προέβησαν.

«Με λίγα λόγια, οι χιλιάδες πολίτες και φοιτητές πληρώνουν χρόνια τώρα «καπέλο» στο εισιτήριο σε όφελος μιας ιδιωτικής εταιρείας», αναφέρουν και κάνουν λόγο για λανθασμένη απόφαση του 2004, από την τότε Νομαρχία, που ήταν υπεύθυνη για τον καθορισμό των ζωνών.


«Μια «λανθασμένη» απόφαση της Νομαρχίας Ιωαννίνων το 2004 έχει σαν συνέπεια, για χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές της πόλης να πληρώνουν το εισιτήριο σχεδόν 50% αυξημένο από την τιμή που έπρεπε να είναι με βάση τη νομοθεσία. 


Παρότι διοικητικά η απόφαση του 2004 δεν μπορεί να προσβληθεί τώρα, λόγω παρέλευσης του χρονικού διαστήματος, είναι φανερό ότι η περιφέρεια σήμερα είναι «ηθικά» και «πολιτικά» έκθετη στα μάτια των εργαζομένων και των φοιτητών για την σκανδαλώδη εύνοια στα ιδιωτικά συμφέροντα του Αστικού ΚΤΕΛ. 

Θεωρούμε ότι το περιφερειακό συμβούλιο έχει την ελάχιστη στοιχειώδη υποχρέωση να συνεδριάσει και να εξετάσει το ζήτημα αυτό, και να αποκαταστήσει τη σκανδαλώδη αδικία σε βάρος των εργαζομένων και των φοιτητών της πόλης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη προτείνει να καθοριστούν άμεσα από τις τεχνικές υπηρεσίες οι χιλιομετρικές αποστάσεις και να έρθει άμεσα πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο για τον επανακαθορισμό των ζωνών του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση του 2004.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ζητά επανακαθορισμό των ζωνών του αστικού ΚΤΕΛ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4705833747795808150
item