Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τη βία στον κόσμο!

Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τη βία στον κόσμο!
Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με το πώς οι αυξανόμενες θερμοκρασίες θα επηρεάσουν το κλίμα και τη στάθμη της θάλασσας, αλλά η υπερθέρμανση του πλανήτη αναμένεται να προκαλέσει και πολλές άλλες καταστροφές.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Peace Research είναι η πρώτη που λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών στη βία – και ορισμένες τοποθεσίες θα είναι πιο επιρρεπείς από άλλες.
Η μελέτη διεξήχθη από τον Bear Braumoeller, αναπληρωτή καθηγητή πολιτικών επιστημών στο κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο, και από τους πρώην διδακτορικούς φοιτητές Benjamin Jones του Πανεπιστημίου του Μισισιπή και την Eleonora Mattiacci του Πανεπιστημίου Amherst. 
Από κοινού, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες, θα μπορούσαν να βλάψουν τη γεωργική παραγωγή, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει στη βία στις πληγείσες περιοχές από εκείνους που είναι απελπισμένοι για φαγητό. 
“Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε την αλλαγή του κλίματος ως ένα ζήτημα που δεν θα επηρεάσει μόνο την στάθμη των υδάτων αλλά ως κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές στα τρόφιμα σε ορισμένα μέρη του κόσμου”, δήλωσε ο Braumoeller.
perierga.gr - Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τη βία στον κόσμο!
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία που καταγράφηκαν σχετικά με τις επιπτώσεις της επισιτιστικής ανασφάλειας που οδήγησε στην εμφάνιση βίαιων εξεγέρσεων στην Αφρική μεταξύ των ετών 1991-2011. 
Η ομάδα ανέλυσε τις βροχοπτώσεις, τη θερμοκρασία και τις διεθνείς τιμές των τροφίμων – συμπεριλαμβανομένων των ξαφνικών αιχμών στις τιμές. 
Για να προσδιορίσουν ποιες χώρες είναι πιο ευάλωτες, ανέλυσαν την εξάρτηση της χώρας από τη γεωργική παραγωγή, τις εισαγωγές της, τον πλούτο της και τη δύναμη των πολιτικών θεσμών της.
perierga.gr - Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τη βία στον κόσμο!
Στην έκθεση, ο Braumoeller εξήγησε ότι οι χώρες που εισάγουν τρόφιμα θα επηρεαστούν περισσότερο από τις κλιματικές κρίσεις καθώς αυξάνονται οι τιμές. “Διαπιστώσαμε ότι οι πιο ευάλωτες χώρες είναι εκείνες που έχουν αδύναμους πολιτικούς θεσμούς και οι κάτοικοι είναι σχετικά φτωχοί, ενώ βασίζονται περισσότερο στη γεωργία”, δήλωσε ο Braumoeller.
epirusblog.gr
5 of 5
Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τη βία στον κόσμο!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8293862576335004561
item