Πολιτικό "μασάζ" Τσακαλώτου σε βουλευτές για τη συμφωνία Πολιτικό "μασάζ" Τσακαλώτου σε βουλευτές για τη συμφωνία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πολιτικό "μασάζ" Τσακαλώτου σε βουλευτές για τη συμφωνία

Πολιτικό "μασάζ" Τσακαλώτου σε βουλευτές για τη συμφωνία
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσαν το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή καθώς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος σε μια κλειστή συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε κατ'αρχάς τους συμμετέχοντες για το τι έγινε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τη Τρίτη. Εν συνεχεία, ανέφερε ποιοι είναι οι νέοι στόχοι της κυβέρνησης για το Eurogroup. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει μια καλή λεκτική διατύπωση για το χρέος για να «σπρώξει» την ΕΚΤ να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 4 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και Διάσκεψη των Προέδρων. 

Και τούτο, διότι αναμένεται να κατατεθεί με επείγουσες διαδικασίες νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει σειρά προαπαιτουμένων, ιδίως ασφαλιστικών, για τα οποία οι δανειστές επιμένουν ότι πρέπει να περάσουν από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Παρασκευή, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα και την Τρίτη και σε κάθε περίπτωση πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. 

Σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει και το EuroWorkingGroup στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσταση θα είναι αντίστοιχη και θα αφορά την ταχεία ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Πολιτικό "μασάζ" Τσακαλώτου σε βουλευτές για τη συμφωνία
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4734002454676802430
Σχόλια
item