Ήπειρος: Λιγότερα θύματα στην άσφαλτο τον Μάιο Ήπειρος: Λιγότερα θύματα στην άσφαλτο τον Μάιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Λιγότερα θύματα στην άσφαλτο τον Μάιο

Ήπειρος: Λιγότερα θύματα στην άσφαλτο τον Μάιο
Σχεδόν 5.000 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. βεβαίωσαν τα Τμήματα Τροχαίας, τον μήνα που πέρασε
Λιγότερα θύματα στην άσφαλτο τον Μάιο, κατέγραψαν τα Τμήματα Τροχαίας όλης της Ηπείρου, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων σε όλη τη χώρα.
Χθες και με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιήθηκαν τα συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάιο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά σε όλη την Ήπειρο, τον Μάιο, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 12 το 2016). 
Ειδικότερα, είχαμε ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 3 το 2016), δυο τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2016) και έξι ροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2016).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 23 το 2016) και συγκεκριμένα τον μήνα που μας πέρασε σε επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, καταγράφηκαν ένας νεκρός (έναντι 4 το 2016), δυο σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 το 2016) και 10 ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2016).
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν για μια ακόμη φορά, η υπερβολική ταχύτητα, η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση και η παραβίαση προτεραιότητας.
Παράλληλα, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν τον μήνα που πέρασε, συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  4.954 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 981 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 65 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 69 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 289 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 174 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση και 36 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Επίσης από τους τροχονόμους βεβαιώθηκαν δυο παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας, 76 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 33 για αντικανονικό προσπέρασμα, 27 για αντικανονικούς ελιγμούς και 28 για φθαρμένα ελαστικά.
Τέλος, τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 137 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 317 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Λιγότερα θύματα στην άσφαλτο τον Μάιο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωαννίνα 2791191476396003171
Σχόλια
item