Γιάννενα: Ποδαρικό στο Νομό Ιωαννίνων κάνει ο Τοπικός Αστυνομικός! Γιάννενα: Ποδαρικό στο Νομό Ιωαννίνων κάνει ο Τοπικός Αστυνομικός! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ποδαρικό στο Νομό Ιωαννίνων κάνει ο Τοπικός Αστυνομικός!

Γιάννενα: Ποδαρικό στο Νομό Ιωαννίνων κάνει ο Τοπικός Αστυνομικός!
Ένας νέος θεσμός της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει «ποδαρικό» αυτές τις ημέρες και στο Νομό Ιωαννίνων. 
Πρόκειται για τον Τοπικό Αστυνομικό, ένα όργανο της ΕΛ.ΑΣ που σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση επωμίζεται με την ευθύνη επίλυσης διαφορών και διεκπεραίωσης ζητημάτων τα οποία άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Θα είναι δηλαδή κάτι σαν ο… σερίφης κάθε Δήμου!
Οι τρεις πρώτοι Τοπικοί Αστυνομικοί θα αναλάβουν καθήκοντα σε ισάριθμα χωριά της περιοχής μας καλύπτοντας τοπικές ανάγκες των οικείων Δήμων  κι αυτό  το γεγονός δε μπορεί παρά να είναι θετικό. Αναμένεται δε η επέκταση του θεσμού και σε άλλους ορεινούς Δήμους του Νομού αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου.
Τρεις τελετές
Ο πρώτος Τοπικός Αστυνομικός θα κάνει… ποδαρικό στον Δήμο Πωγωνίου. Αύριο, Τετάρτη, ώρα 12 μ. θα γίνει στο Δημαρχείο Καλπακίου η τελετή αγιασμού με αφορμή την έναρξη του θεσμού στην περιοχή. 
Ακολουθεί ο Δήμος Δωδώνης και την ερχόμενη Πέμπτη, ώρα 12 μ. αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Δερβιζιάνων, ενώ την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, ώρα 12 μ. ο Τοπικός Αστυνομικός ξεκινάει και στον Δήμο Ζαγορίου με αγιασμό στην αίθουσα του πρώην Γυμνασίου Μηλιωτάδων.
Τι ακριβώς θα κάνει
Όσον αφορά στις αρμοδιότητες του τοπικού αστυνομικού, αυτές είναι οι ακόλουθες:
- Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισής τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του.
- Ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και προβαίνει στις άμεσες - επείγουσες προανακριτικές πράξεις, συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.
- Ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισής του.
- Υποβάλλει, καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.
- Ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών που έχουν σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ποδαρικό στο Νομό Ιωαννίνων κάνει ο Τοπικός Αστυνομικός!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2515720756036217396
Σχόλια
item