Ήπειρος: Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού Ήπειρος: Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού

Ήπειρος: Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού

Πολιτικά κίνητρα και σκοπιμότητες υποστηρίζει η διοίκηση του Κέντρου Πρόνοιας Ηπείρου, ότι βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία κατήγγειλε για απαράδεκτη και ανήθικη συμπεριφορά, τη διοίκηση και τους προϊσταμένους, απέναντι σε εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. 

Ενόψει της σημερινής στάσης εργασίας που έχουν προαναγγείλει τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων από τις 10 το πρωί με συγκέντρωση μάλιστα στο χώρο του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος» η πρόεδρος της διοίκησης κα Μιτοπούλου, ο αντιπρόεδρος Σπ. Μάγγας και η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. Βασ. Γόγολου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, περνώντας στην αντεπίθεση. 

Όπως τόνισε η κα Μιτοπούλου τα κίνητρα της ανακοίνωσης και των συντακτών της είναι προφανώς πολιτικά, με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση. 

Η ίδια υπεραμύνθηκε των ενεργειών της διοίκησης τους τελευταίους 18 μήνες, η οποία παρέλαβε χάος όπως είπε, κατάφερε όμως μέσα σε αυτό το διάστημα να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και να αντιμετωπίσει καινούργιες ανάγκες που προκύπτουν διαρκώς, όπως το προσφυγικό. 

«Σε αυτό το διάστημα η διοίκηση ολοκλήρωσε και την καταγραφή όλων των δομών της και έχει συντάξει τον Οργανισμό για τη λειτουργία τους. Χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά όμως γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι, το βλέπουν και οι πολίτες ότι οφείλουμε να είμαστε εξωστρεφείς, για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που είναι διαφορετικές από τη δεκαετία του ‘50», σημείωσε αρχικά. 

Το ζήτημα του προσωπικού Όπως θέτουν και στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου το μείζον ζήτημα είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού, με την κα Μιτοπούλου να τονίζει πως έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, για την οποία όμως εκκρεμεί η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. «Κινηθήκαμε με γνώμονα τις τεράστιες ανάγκες της δομής στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος», που καλείται να αντιμετωπίσει βαριά περιστατικά και με προσωπικό που δεν επαρκεί. 

Έχουμε ζητήσει και έχει εγκριθεί η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Κέντρου, ώστε να καλύπτεται η μισθοδοσία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αβάσιμες αναφορές Τόσο η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας όσο και ο κ. Μάγγας και η κα Γόγολου χαρακτήρισαν αβάσιμες τις αναφορές του Σωματείου στην ανακοίνωσή του περί ανήθικης και απάνθρωπης συμπεριφοράς της διοίκησης απέναντί τους. 

«Δυστυχώς, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αντιθέσεις θα πρέπει να είναι επί των θέσεων και των αρμοδιοτήτων και όχι επί προσωπικού. Πρόκειται για κατάφορα ψεύδη από κάποιους που επιδίδονται σε φιέστες, σε καραβάνια και σε μία κατάσταση που μόνο ιδιοπαθής μπορεί να χαρακτηριστεί», τόνισε η κα Μιτοπούλου. 

Ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις συγκεκριμένες αναφορές και ο κ. Μάγγας που όπως και η κα Γόγολου ζήτησαν από τους συναδέλφους που τυχόν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε ζήτημα κακής συμπεριφοράς ή μεταχείρισης από οποιονδήποτε να απευθύνονται στη διοίκηση. «Βρίσκομαι 32 χρόνια στο ίδρυμα και το μόνο που δεν με ενοχλεί είναι η κριτική. 

Ήταν η πρώτη φορά όμως που διατυπώθηκαν τέτοιοι χαρακτηρισμοί για ανήθικη και απάνθρωπη συμπεριφορά και ειλικρινά λυπάμαι για όσους τους χρησιμοποίησαν», σημείωσε ο κ. Μάγγας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3852368790055936172
Σχόλια
item