"Σουλτάνος" κατά ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης φρουρών του "Σουλτάνος" κατά ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης φρουρών του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

"Σουλτάνος" κατά ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης φρουρών του

"Σουλτάνος" κατά ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης φρουρών του
“Τί δίκαιο είναι αυτό;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τις ΗΠΑ αντιδρώντας στην απόφαση για ένταλμα σύλληψης των φρουρών του σε σχέση με τα επεισόδια μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον όταν ο ίδιος πραγματοποιούσε επίσκεψη στη χώρα στις 16 Μαίου. Ο Αμερικανός Πρέσβη Τζον Μπας κλήθηκε στον τουρκικό ΥΠΕΞ στον οποίο διαβιβάστηκε ότι η απόφαση είναι απαράδεχτη.
“Έβγαλαν απόφαση για σύλληψη των φρουρών μου. Τί νόμος είναι αυτός, τί δίκαιο; Θα δώσουμε τον πολιτικό και νομικό μας αγώνα”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε:
“‘Ημουν στην Αμερική και ενώθηκαν η τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ με την τους Φετουλαχιστές 40-50 μέτρα μπροστά μου κάνοντας διαμαρτυρία. Η αμερικανική αστυνομία δεν κάνει τίποτα, δεν τους ακουμπά. Αν άραγε κάτι παρόμοιο γινόταν στην Τουρκία ποια θα ήταν η στάση τους, το σκεφτήκατε;”
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης 12 φρουρών του. “Αν αυτοί οι φρουροί δεν με προστατεύσουν γιατί να τους πάω στην Αμερική μαζί μου; Θα προστατεύσω τον εαυτό μου με τον Αμερικανό Χανς και Τζωρτς;” είπε. 
Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η αποφαση για τα εντάλματα συλλήψης είναι λάθος και πως τα επεισόδια μπροστά από την κατοικία της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον οφείλονται στην μή λήψη των αναγκαίων μέτρων από τις τοπικές αρχές. 

Epirusblog Gr
5 of 5
"Σουλτάνος" κατά ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης φρουρών του
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6734053992180002669
Σχόλια
item