Γιάννενα: Τα χορτάρια «έπνιξαν» την παραλίμνιο περιοχή! Γιάννενα: Τα χορτάρια «έπνιξαν» την παραλίμνιο περιοχή! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα χορτάρια «έπνιξαν» την παραλίμνιο περιοχή!

Γιάννενα: Τα χορτάρια «έπνιξαν» την παραλίμνιο περιοχή!
Περιβαλλοντικές δράσεις, που στόχο έχουν να καλυτερεύσουν την εικόνα της πόλης των Ιωαννίνων, η οποία αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, αναλαμβάνονται κατά καιρούς από διάφορους φορείς και εθελοντικές ομάδες. 
Και είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι σιγά – σιγά η τοπική κοινωνία παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και γίνεται πιο συμμετοχική, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. 
Όμως σ’ αυτή την προσπάθεια τον πρώτο ρόλο θα πρέπει να έχει ο Δήμος Ιωαννιτών, οι υπηρεσίες του οποίου δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος δεν αποδεικνύονται ιδιαίτερα «παραγωγικές». 
Μπορεί εθελοντικές οργανώσεις, κατά διαστήματα να διοργανώνουν δράσεις καθαρισμού σε διάφορα σημεία της πόλης, όμως για παράδειγμα, το κόψιμο το χορταριών, πρέπει να το κάνουν τα μηχανήματα του Δήμου.
«Πνίγηκε» η παραλίμνια περιοχή
Μια σειρά φωτογραφιών από την παραλίμνια περιοχή, που αποτελεί  πόλο έλξης των επισκεπτών, αλλά έχει «πνιγεί» στα χορτάρια, δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους (ioannina2013.blogspot.gr) οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», τις οποίες συνοδεύουν με το εξής εύστοχο σχόλιο: «δεν είναι Αμαζόνιος ούτε πίστα του Survivor. 
Είναι η παραλίμνια περιοχή της πόλης μας στο πλέον τουριστικό της σημείο. Και εντάξει… τα χόρτα μεγαλώνουν γρήγορα. Ολόκληρα δέντρα βγήκαν στο κάγκελο της λίμνης και μένουν εκεί ανέγγιχτα.
Όταν όμως θέλεις να λέγεσαι τουριστικός προορισμός και μάλιστα «πρώτης γραμμής», είναι δυνατόν να μην είσαι σε θέση ούτε καν στην παραλίμνια περιοχή των 500 μέτρων να έχεις πάντα κομμένα χόρτα και να θυμίζει ζούγκλα; Αλλά και πιο πέρα, στο πάρκο Κατσάρη, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στην ακτή  Μιαούλη στο ίδιο σκηνικό. Εννοείται και στα φανάρια…».
Και σε άλλο σημείο αναφέρουν, «υπάρχουν μηχανήματα, υπάρχουν τρόποι. Αυτό  που φαίνεται να μην υπάρχει είναι ο σχεδιασμός, ώστε να ανταποκρίνεται η Δημοτική αρχή στις απαιτήσεις των καιρών. 
Δε λέμε να γίνεις Ολλανδία αλλά... ούτε τα χόρτα;
»Και πότε επιτέλους θα ρίξουν λίγη άσφαλτο και στο κάτω μέρος του πεζόδρομου ώστε οι πεζοί να μην βαδίζουν πάνω στον ποδηλατόδρομο; Δυο μέρες δουλειά είναι… και αλλάζει το σκηνικό»!
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα χορτάρια «έπνιξαν» την παραλίμνιο περιοχή!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4202239617857794230
Σχόλια
item