Βούτσης: Εμμονές του Σόιμπλε -Στέλνει μήνυμα σε Μακρόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ μέσω Ελλάδας

Βούτσης: Εμμονές του Σόιμπλε -Στέλνει μήνυμα σε Μακρόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ μέσω Ελλάδας
Αισιόδοξος ότι στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» η οποία θα βοηθάει την Ελλάδα να βγει στις αγορές την ώρα που πρέπει και θα βάζει στις σωστές ράγες την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε  συνέντευξή του στον  ΣΚΑΪ.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες δίνουν έναν «θετικό οδικό χάρτη» για την Ελλάδα είπε ο κ. Βούτσης, χαρακτήρισε «εύλογες» τις κόντρες που εκδηλώνονται, για τον κ. Σόϊμπλε σημείωσε ότι πρέπει να πάρει υπόψη του και άλλες φωνές στους κόλπους της Ευρωζώνης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διαμορφωθεί ο κατάλληλος συσχετισμός δυνάμεων τις επόμενες μέρες για να υπάρξει συμφωνία.
Παράλληλα ο κ. Βούτσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει εμμονές στρατηγικής και ότι με αφορμή το ελληνικό ζήτημα στέλνει μηνύματα στο ΔΝΤ, στον Μάριο Ντράγκι και ειδικότερα στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν για τα όριά τους.
«Κάποιοι προτιμούν να δώσουν στοιχεία ανεντιμότητας και αποσταθεροποίησης σε μια μικρή χώρα για να δώσουν τα μηνύματά τους στον Μακρόν, τον Ντράγκι και το ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της διαπραγμάτευσης είναι «πολυπαραγοντικό». «Δεν είναι η χώρα μας απέναντι σε όλους όπως το ’15… Υπάρχει αντιπαράθεση ΕΚΤ, ΔΝΤ, Γερμανικού ΥΠΟΙΚ. Συμμετέχουμε σε μια σκληρή σύγκρουση που για πρώτη φορά δεν μας αφορά» εξήγησε.
Ο πρόεδρος της Βουλής επέμεινε πάντως ότι οι διεργασίες στην Ευρώπη έχουν τροποποιήσει το συσχετισμό δυνάμεων. «Θα δεχτούμε συμφωνία που θα οδηγήσει τη χώρα στις αγορές» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο Σόιμπλε είναι υποχρεωμένος να ακούει τι λέει ο Μοσκοβισί ή ο γάλλος υπουργός Οικονομικών και γι’ αυτό αισιοδοξώ».

epirusblog.gr
5 of 5
Βούτσης: Εμμονές του Σόιμπλε -Στέλνει μήνυμα σε Μακρόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ μέσω Ελλάδας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1030202890539857165
item