Γιάννενα: Στη… ζητιανιά για κτηνίατρο Γιάννενα: Στη… ζητιανιά για κτηνίατρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στη… ζητιανιά για κτηνίατρο

Γιάννενα: Στη… ζητιανιά για κτηνίατρο

Δε φαίνεται λύση στον ορίζοντα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αφού -εδώ και μήνες- ο δήμος Ιωαννιτών παραμένει χωρίς κτηνίατρο. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προβεί σε καμία πράξη, από την περισυλλογή μέχρι τη στείρωση και περίθαλψη των αδέσποτων που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, αλλά και στο καταφύγια, παρά μόνο με τη στήριξη εθελοντών κτηνιάτρων.

Οι δύο προσκλήσεις για την κάλυψη δύο θέσεων κτηνιάτρου με σύμβαση έργου (δηλαδή με «μπλοκάκι») απέβησαν ατελέσφορες, ενώ ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι θέσεις που επιδιώκει να εντάξει στο οργανόγραμμα του ο δήμος, προκειμένου να κάνει μόνιμες προσλήψεις, καθώς αυτές προσκρούουν στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Το πρόβλημα είναι περίπλοκο, καθώς οι συμβάσεις με το λεγόμενο «μπλοκάκι» είναι πλέον ασύμφορες όχι μόνο για τους κτηνιάτρους, αλλά και για το σύνολο των επαγγελματιών, παρά το ενισχυμένο κονδύλιο που προβλέπει ο προϋπολογισμός του δήμου. 


Επιπλέον, όμως, η διαχείριση του καταφυγίου και των αδέσποτων αποτελεί μια «καυτή πατάτα», που δύσκολα κάποιος κτηνίατρος επιθυμεί να πάρει στα χέρια του, φοβούμενος μη βρεθεί εκτεθειμένος, αλλά και μπλεγμένος.

«Δεν μπορώ να εντοπίσω ακριβώς σε ποιο σημείο οφείλεται η απροθυμία να καλυφθούν αυτές οι θέσεις, όμως ο δήμος έχει εξαντληθεί πραγματικά με αυτό το θέμα και φαίνεται ότι από τους εμπλεκόμενους φορείς είναι ο μόνος που δείχνει προθυμία να κάνει κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού.


Στη συνάντηση αυτή, ο δήμαρχος εξέθεσε το πρόβλημα και ζήτησε την παρέμβασή τους προκειμένου να υπερκεραστούν τα εμπόδια, κυρίως στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων κτηνιάτρου στον δήμο, κάτι βέβαια που είναι αυτονόητο, από τη στιγμή που η αρμοδιότητα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων ανήκει σε αυτόν.


Από την πλευρά τους, και οι τέσσερις βουλευτές, γνωρίζοντας και οι ίδιοι το πρόβλημα, δήλωσαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρόθυμοι να συνδράμουν, ξεκινώντας άμεσα ένα κύκλο επαφών με τα αρμόδια υπουργεία. 


Παράλληλα, είναι γνωστό πως τόσο ο δήμος Ιωαννιτών, αλλά και το σύνολο των δημάρχων, όπως εκφράστηκε και στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου την Παρασκευή, θεωρούν ότι οριστική λύση θα δοθεί μόνο μέσα από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. 


Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως, αν δηλαδή κάποια στιγμή υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας, η ύπαρξη κτηνιάτρου αποτελεί ένα «προαπαιτούμενο» που θα πρέπει να έχει καλυφθεί.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στη… ζητιανιά για κτηνίατρο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2517601233447418567
Σχόλια
item