Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ – Προσέφερε βοήθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Κατάρ Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ – Προσέφερε βοήθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Κατάρ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ – Προσέφερε βοήθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Κατάρ

Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ – Προσέφερε βοήθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Κατάρ - Κεντρική Εικόνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, προσέφερε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, τη βοήθειά του για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των χωρών του Κόλπου, κάνοντας λόγο για μια πιθανή συνάντηση στον Λευκό Οίκο.
«Ο πρόεδρος πρότεινε να βοηθήσει τα διάφορα μέρη να επιλύσουν τις διαφορές τους, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο εάν χρειάζεται», ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με τη συνδιάλεξη, την ώρα που η περιοχή του Κόλπου βυθίζεται σε μια διπλωματική κρίση δίχως προηγούμενο εδώ και χρόνια.
Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέτειναν σήμερα την πίεση στο Κατάρ, τρεις ημέρες αφού διέκοψαν τις σχέσεις τους με τη χώρα-εταίρο τους στον Κόλπο, κατηγορώντας την ότι «υποστηρίζει» την τρομοκρατία και για τις σχέσεις της με το Ιράν.
Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε πολλούς εμβρόντητους υπονοώντας, σε μια σειρά πρωινών αναρτήσεών του στο Twitter, ότι υποστηρίζει την απομόνωση του Κατάρ από τα άλλα αραβικά κράτη της περιοχής αλλά και ότι συμφωνεί ότι το μικρό εμιράτο του Κόλπου χρηματοδοτεί τον εξτρεμισμό.
Χθες βράδυ ο Τραμπ άλλαξε πάντως άρδην τον τόνο του, καλώντας, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, να υπάρξει «ενότητα» μεταξύ των σουνιτικών αραβικών χωρών του Κόλπου.
Στο έδαφος του Κατάρ βρίσκεται η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή, κοντά στη Ντόχα. Σε αυτή σταθμεύουν 10.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ – Προσέφερε βοήθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Κατάρ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7978935199389361666
Σχόλια
item