Πολιτικός καύσωνας και αδιέξοδα στην κυβέρνηση: Υπόθεση Καμμένου, συμβασιούχοι και δημοσκοπήσεις

Πολιτικός καύσωνας και αδιέξοδα στην κυβέρνηση: Υπόθεση Καμμένου, συμβασιούχοι και δημοσκοπήσεις
Στα ύψη ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και η πίεση για τους κυβερνητικούς εντείνεται καθώς καλούνται να διαχειριστούν καυτά μέτωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη βδομάδα ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τον κύκλο επισκέψεών του στα υπουργεία. Ενδεχομένως αύριο να επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας. Ενώ οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούλιο με τα υπουργεία Οικονομίας και το Εργασίας να παίρνουν σειρά.

Ο Καμμένος δίνει...εξηγήσεις στη Βουλή
Εντός της ημέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναμένεται να πάει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει για τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με κατάδικο για την υπόθεση του Noor1.

H αντιπολίτευση σύσσωμη ζητά όλες αυτές τις μέρες εξηγήσεις από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ενώ η κυβέρνηση  στηρίζει ανοιχτά τον κυβερνητικό εταίρο. Όπως φαίνεται –τουλάχιστον- από τις ανακοινώσεις που εκδίδει το Μαξίμου και οι οποίες καλούν τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής. 
Αν και είναι προφανές ότι πρόκειται για έναν πονοκέφαλο που τους έχει γίνει βαρύς και τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να έχουν.

«Βουνό» τα σκουπίδια, αδιέξοδο στο Μαξίμου 
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα, για το οποίο ευθύνεται και η κυβέρνηση και την οδηγεί σε αδιέξοδο, είναι το θέμα των συμβασιούχων των δήμων στην καθαριότητα.  
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, αφού λύση δεν μπορεί να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καθώς δεν καλύπτεται από την νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει νέα σύμβαση και όχι παράταση της προηγούμενης, αλλά και ταυτόχρονη προκήρυξη διαγωνισμού μόνιμων θέσεων. Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε αορίστου (παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό).

Μουδιασμένοι από τις δημοσκοπήσεις

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, το σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας φέρνει στους κυβερνητικούς μεγάλη περίσκεψη. 
Και στην προσπάθεια πάντως να το αιτιολογήσουν και δη να το υποβαθμίσουν, λένε πως «δεν έχει ρεύμα» και ότι «μένει καθηλωμένη στα ίδια ποσοστά». Ενώ, για πολλοστή φορά τοποθετούν χρονικά τις εκλογές το 2019 τονίζοντας ότι θα «μιλήσουν οι κάλπες».

epirusblog.gr
5 of 5
Πολιτικός καύσωνας και αδιέξοδα στην κυβέρνηση: Υπόθεση Καμμένου, συμβασιούχοι και δημοσκοπήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6921852830449567157
item