Γιάννενα: Κώστας Καψάλης: Ελλιπής η φύλαξη της μεθορίου Γιάννενα: Κώστας Καψάλης: Ελλιπής η φύλαξη της μεθορίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κώστας Καψάλης: Ελλιπής η φύλαξη της μεθορίου

Γιάννενα: Κώστας Καψάλης: Ελλιπής η φύλαξη της μεθορίου
Την αγανάκτηση και την ανησυχία των κατοίκων της μεθορίου, μεταφέρει ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νικόλαο Τόσκα.
Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα ληστειών και κλοπών και ζητά την λήψη μέτρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους των ακριτικών χωριών.
Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρει: «Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία μας για τα συνεχή και πολλαπλά κρούσματα ληστειών και κλοπών στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου. Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν υπό το φόβο των επιθέσεων καθώς έρχονται, σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές.
Η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης αυξάνει την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες που απέκτησαν με κόπο στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τη ζωή τους.
Τα κρούσματα έγιναν ακόμη πιο έντονα τους τελευταίους μήνες ενώ σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη ελλιπή φύλαξη της περιοχής.
Απαιτούμε η πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην παραμεθόρια περιοχή και να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στους κατοίκους που «φυλούν Θερμοπύλες».
Μια καθημερινότητα με ασφάλεια και ηρεμία, χωρίς ληστρικές επιδρομές και θανατηφόρες επιθέσεις είναι δικαίωμα όλων των πολιτών. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κώστας Καψάλης: Ελλιπής η φύλαξη της μεθορίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3547308803995432738
Σχόλια
item