Ψήφισε η Λεπέν - «Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν» Ψήφισε η Λεπέν - «Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ψήφισε η Λεπέν - «Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν»

 Ψήφισε η Λεπέν - «Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν» - Κεντρική Εικόνα
Οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα, (09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, που είναι υποψήφια στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην 11η περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ, ψήφισε γύρω στις 11.00 το πρωί, τοπική ώρα, στο Ενέν-Μπομόν.
Η Λεπέν, φορώντας γαλάζιο πουκάμισο και μπλε παντελόνι, έριξε την ψήφο της στην κάλπη υπό τα φλας περίπου 20 φωτορεπόρτερ ενώ συνοδευόταν από τον Στιβ Μπριουά, τον δήμαρχο της πόλης που προέρχεται από το κόμμα της.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την εμφανώς μικρή συμμετοχή των ψηφοφόρων στο εκλογικό τμήμα, η Λεπέν παραδέχτηκε ότι «υπάρχει κάποια κόπωση, μετά από τις αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, τις προκριματικές και τις προεδρικές». Όμως, συμπλήρωσε, «οι άνθρωποι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, είναι σημαντικό».
Το 2012 η Λεπέν ηττήθηκε από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κεμέλ και δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών έλαβε ποσοστό 41% στην περιφέρεια αυτή και στον δεύτερο 58%, μάλιστα στο Ενέν-Μπομόν το ποσοστό της ήταν ακόμη υψηλότερο, αφού άγγιξε το 61%.


Epirusblog Gr
5 of 5
Ψήφισε η Λεπέν - «Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5020544161279024150
Σχόλια
item