Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο επίκεντρο η ΔΕΥΑΙ και τα διόδια της Εγνατίας Οδού Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο επίκεντρο η ΔΕΥΑΙ και τα διόδια της Εγνατίας Οδού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο επίκεντρο η ΔΕΥΑΙ και τα διόδια της Εγνατίας ΟδούΓιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο επίκεντρο η ΔΕΥΑΙ και τα διόδια της Εγνατίας Οδού
Αρκετά σημαντικά ζητήματα, συζητήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ξεχώρισαν τα θέματα της ΔΕΥΑΙ και των διοδίων στην Εγνατία Οδό.
Όπως αναφέρθηκε στο Σώμα, μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει με αποκλειστικό θέμα τη ΔΕΥΑΙ, μετά την κοινή επιστολή και το σχετικό αίτημα που συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 
Το αίτημα υποβλήθηκε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου με τον επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Νίκο Γκόντα και τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι συνυπογράφουν, να τονίζουν πως παραιτούνται του δικαιώματος να ζητήσουν η σύγκληση να διεξαχθεί εντός μίας εβδομάδας, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», αλλά να γίνει εντός ενός μήνα και μέχρι τότε να παραχωρηθούν στην αντιπολίτευση το σύνολο των στοιχείων που αυτή ζητά και τα οποία αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, τις προσλήψεις, τους διαγωνισμούς έργων, τις απευθείας αναθέσεις και άλλα.
Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας απαντώντας στο αίτημα, τόνισε, ότι η δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί ως ορίζει η νομοθεσία, σημειώνοντας ωστόσο πως η παρούσα δημοτική αρχή είναι αυτή που έχει καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την ανάπτυξη της επιχείρησης, επιδεικνύοντας τεράστιες αντιστάσεις σε ανώνυμες καταγγελίες για την επιχείρηση και τη λειτουργία της.
Τα διόδια
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η συζήτηση για τα διόδια, ουσιαστικά η ενημέρωση προς το Σώμα.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης, στις αρχικές τους τοποθετήσεις, αναφέρθηκαν στην κοινή πρωτοβουλία των δήμων από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία οδός για τον καθορισμό του ύψους των τελών στους σταθμούς διοδίων, εκφράζοντας αμφότεροι την αντίθεση της δημοτικής αρχής στην προοπτική λειτουργίας του σταθμού στο Δροσοχώρι, πολύ δε περισσότερο στον καθορισμό μίας τιμής, που θα είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά που ισχύουν σήμερα στο σταθμό διοδίων της Τύριας.
Οι απευθείας αναθέσεις
Με τη σειρά του ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση των πρώην μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην προηγούμενη δημοτική θητεία, για το αδίκημα της παράνομης απευθείας ανάθεσης κοινόχρηστού χώρου (πλ. Μαβίλη) σε ιδιώτη.
anex.gr
«Η αντιπολίτευση λυπάται και δεν επιχαίρει για την απόφαση αυτή, όμως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τη δημοτική αρχή γιατί οι απευθείας αναθέσεις είναι μία διαδικασία που δεν τιμά κανέναν. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης των δημοτικών πραγμάτων, όμως δεν είμαστε και υπέρ της ασυλίας», τόνισε ο κ. Γκόντας.
Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση, που θα κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, συμπλήρωσε πως ούτε η δικαιοσύνη είναι αλάνθαστη.
«Καταδικαστήκαμε άλλωστε για μία απόφαση η οποία ανακλήθηκε άμεσα και πριν εφαρμοστεί οτιδήποτε. Αφορούσε άλλωστε ένα λάθος που έγινε τις πρώτες ημέρες λειτουργίας μίας νέας Επιτροπής, που δημιουργήθηκε με τον «Καλλικράτη» και ως εκ τούτου, όταν διαπιστώθηκε πως έχει το θέμα, ανακλήθηκε και δεν υλοποιήθηκε ποτέ», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.
Στα αξιοσημείωτα της προχθεσινής συνεδρίασης η προσφορά της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» 10 λαμπτήρων LED προς το δημοτικό συμβούλιο,  για να αντικατασταθούν οι λαμπτήρες της αίθουσας του δημ. συμβουλίου. Όπως τόνισε ο Κων. Κυριαζής έχουν περάσει δύο χρόνια από την πρόταση που έγινε να αντικατασταθούν οι λαμπτήρες της αίθουσας με νέας τεχνολογίας όμως παρά το ελάχιστο κόστος αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα…

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο επίκεντρο η ΔΕΥΑΙ και τα διόδια της Εγνατίας Οδού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4196674374149322834
Σχόλια
item