ΥΠΕΣ: Ερχεται «συνολική λύση» για συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ Πηγή: ΥΠΕΣ: Ερχεται «συν ΥΠΕΣ: Ερχεται «συνολική λύση» για συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ Πηγή: ΥΠΕΣ: Ερχεται «συν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΥΠΕΣ: Ερχεται «συνολική λύση» για συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ Πηγή: ΥΠΕΣ: Ερχεται «συν

ΥΠΕΣ: Ερχεται «συνολική λύση» για συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ    Πηγή: ΥΠΕΣ: Ερχεται «συνολική λύση» για συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ | iefimerida.gr
«Συνολική λύση» για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ αναμένεται να καταθέσει σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών.
Με αφορμή την επίσημη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων, το υπουργείο θα καταθέσει όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μία «συνολική λύση» ενώ σχετικά με τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, ενημερώνει ότι το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στο επίπεδο των τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Διαβεβαιώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα ανάληψης κάθε, τυχόν απαραίτητης, πρωτοβουλίας για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων». 
Το υπουργείο κάνει λόγο ακόμη για «αρνητική εξέλιξη» για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, προσθέτοντας πως η εν λόγω απόφαση αναδεικνύει «το αδιέξοδο της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου» στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.
Υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το θέμα και προσθέτει πως «σύντομα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικές δυνάμεις και φορείς, να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες απολύτως συνειδητά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
ΥΠΕΣ: Ερχεται «συνολική λύση» για συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ Πηγή: ΥΠΕΣ: Ερχεται «συν
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5885887767676471407
Σχόλια
item