Αυτοκίνητο έπεσε σε αστυνομικό βαν στο Παρίσι: Νεκρός ο δράστης - Βρέθηκαν όπλα στο πορτ μπαγκάζ

Αυτοκίνητο έπεσε σε αστυνομικό βαν στο Παρίσι: Νεκρός ο δράστης - Βρέθηκαν όπλα στο πορτ μπαγκάζ

Αποκλεισμένη η περιοχή στα Ηλύσια Πεδία - Έκλεισε για λόγους ασφαλείας ο σταθμός Champs-Elysées-Clémenceau του μετρό.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Παρισιού, μετά από αναφορές για έκρηξη αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ηλύσια Πεδία έχουν εκκενωθεί και αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα, ενώ στο σημείο σπεύδουν ικανές δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Στην αναφορά της η αστυνομία κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε βαν και τυλίχτηκε στις φλόγες. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για ατύχημα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά την πρόσκρουση ακολούθησε και έκρηξη.

Η γαλλική αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης - έχει αποκλειστεί η περιοχή των Ηλυσίων πεδίων.

Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει και ο σταθμός Champs-Elysées-Clémenceau του Μετρό, ο οποίος αποβιβάζει στο συγκεκριμένο σημείο τους πολίτες.



Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν σε απόσταση 15-20 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης, αμέσως μετά ακούστηκαν πολύ δυνατοί κρότοι σαν πυροβολισμοί, ενώ διακρινόταν ένας άνδρας πεσμένος στην άσφαλτο, ο οποίος ήταν ακίνητος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο οδηγός φαινόταν να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Μετά τη σύλληψη του οδηγού, ο οποίος είναι πιθανό να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο εκπρόσωπος των γαλλικών αρχών δήλωσε ότι η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και πως δεν τραυματίστηκε, ούτε κινδύνευσε κάποιος πολίτης. Λεπτά αργότερα, επιβεβαιώθηκε ότι ο οδηγός ήταν νεκρός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αίσθηση που έχει διαμορφωθεί πάντως στους Γάλλους αστυνομικούς, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, είναι ότι το αυτοκίνητο προσέκρουσε σκοπίμως στο βαν της αστυνομίας. Κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια και φιάλες αερίου.

Ερασιτέχνης λήπτης κατέγραψε τη δραματική στιγμή που ένας αστυνομικός της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ακινητοποιεί τον δράστη και τον ελέγχει εξονυχιστικά, φτάνοντας στο σημείο να τον γδύσει, ενώ εκείνος μοιάζει να είναι αναίσθητος στο έδαφος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο...


The dramatic moment a known extremist is pulled out of a smoking car...

 




epirusblog.gr
5 of 5
Αυτοκίνητο έπεσε σε αστυνομικό βαν στο Παρίσι: Νεκρός ο δράστης - Βρέθηκαν όπλα στο πορτ μπαγκάζ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4976818442129258850
item