Μητσοτάκης: Αυτοψία στο Αμύνταιο -Προτεραιότητα η μετεγκατάσταση και η απαλλοτρίωση [εικόνες] Μητσοτάκης: Αυτοψία στο Αμύνταιο -Προτεραιότητα η μετεγκατάσταση και η απαλλοτρίωση [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Αυτοψία στο Αμύνταιο -Προτεραιότητα η μετεγκατάσταση και η απαλλοτρίωση [εικόνες]

Μητσοτάκης: Αυτοψία στο Αμύνταιο -Προτεραιότητα η μετεγκατάσταση και η απαλλοτρίωση [εικόνες]
Επίσκεψη στο Αμύνταιο πραγματοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνοντας ο ίδιος το τεράστιο μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε η κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τη ΔΕΗ και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας και τόνισε πως άμεση προτεραιότητα είναι η αντικειμενική διερεύνηση των αιτιών αυτής της μεγάλης κατολίσθησης, μέσα από τις επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί, αλλά και η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των Αναργύρων.
«Είμαι εδώ για να ακούσω τα προβλήματά σας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν είναι ώρα για να αποδοθούν ευθύνες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τους Αναργύρους όπου μίλησε στους συγκεντρωμένους κατοίκους στο πνευματικό κέντρο του χωριού, τονίζοντας πως «υπό την πίεση της φυσικής καταστροφής, η απαλλοτρίωση και η μετεγκατάσταση είναι απόλυτη προτεραιότητα. Προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.
«Αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση των ζημιών. Δυστυχώς, αυτή η μεγάλη καταστροφή ήρθε σε μία στιγμή όπου η ΔΕΗ είναι, ήδη, οικονομικά επιβαρυμένη. Γι' αυτό και επιβάλλεται, το συντομότερο δυνατό, να προχωρήσει ένα επιθετικό σχέδιο εξυγίανσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που θα εξασφαλίσει μία ισχυρή και βιώσιμη ΔΕΗ στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων της χώρας» κατέληξε στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενθύμισε ότι το έργο της τηλεθέρμανσης ήταν έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ υπογράμμισε ότι «η δική μου επίσκεψη, σήμερα εδώ, είναι η αρχή και όχι το τέλος της ενασχόλησης με την περιοχή σας».
«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία και κουράγιο και να κρατήσετε ζωντανή την ανάμνηση των Αναργύρων σε ένα καινούριο τόπο που εσείς θα έχετε επιλέξει» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα ο Μητσοτάκης περπάτησε σε όλο το χωριό, έχοντας στο πλάι του κατοίκους που έχουν πληγεί από την κατολίσθηση, φτάνοντας ως το σημείο όπου ξεκινά το ορυχείο, ενώ εισήλθε σε πολλές αυλές και σπίτια όπου οι κάτοικοι του έδειξαν τις καταστροφές.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τη μετεγκατάσταση του χωριού ως επιτακτική ανάγκη, καθώς όπως είπε, κινδυνεύουν ζωές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει να ερευνηθούν σε συνδυασμό με την Επιχείρηση, οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, για να ξαναλειτουργήσει το ορυχείο και ο σταθμός του Αμυνταίου, ενώ χαρακτήρισε ως ζήτημα προτεραιότητας την εξασφάλιση της λειτουργίας του δικτύου τηλεθέρμανσης, το οποίο καλύπτει 10.000 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε επισκεφθεί κατά το παρελθόν το ορυχείο ως τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας με τα διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης σημείωσε, ότι «η χώρα πρέπει να έχει ένα ευρύτερο ενεργειακό σχεδιασμό, ο οποίος θα εξαρτηθεί και από τις διαδικασίες πώλησης μονάδων της ΔΕΗ» ενώ ξεκαθάρισε ότι «είναι νωρίς να πούμε κάτι ακόμα».
Σε ερώτησή του αναφορικά με το εάν υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί το φαινόμενο, στελέχη της ΔΕΗ απέκλεισαν το ενδεχόμενο, ενώ όσον αφορά το ζήτημα της τηλεθέρμανσης των γειτονικών Δήμων, η απάντηση που έλαβε από τους αρμόδιους ήταν ότι δεν τίθεται θέμα για τα επόμενα δύο χρόνια..View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Προτεραιότητες είναι η διερεύνηση των αιτιών,η ολοκλήρωση μετεγκατάστασης των Αναργύρων & η εξασφάλιση λειτουργίας του δικτύου τηλεθέρμανσηςView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Επισκέφθηκα το Αμύνταιο, για να έχω προσωπική άποψη για το μέγεθος της ζημιάς που συντελέστηκε από τη μεγάλη κατολίσθηση του Σαββάτου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Αυτοψία στο Αμύνταιο -Προτεραιότητα η μετεγκατάσταση και η απαλλοτρίωση [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8208627123514575433
Σχόλια
item