Γιάννενα: Από μία σε επτά θέσεις στάσης Γιάννενα: Από μία σε επτά θέσεις στάσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Από μία σε επτά θέσεις στάσης

Γιάννενα: Από μία σε επτά θέσεις στάσης

Επτά θέσεις στάσης τουριστικών λεωφορείων κατά μήκος σχεδόν της παραλίμνιας περιοχής, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Αυτή ήταν η προσωρινή απόφαση, μέχρι την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας που θα πάρει αρκετό χρόνο, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την πορεία, και κυρίως τη στάση, των τουριστικών λεωφορείων εντός της πόλης, που τέθηκε προς συζήτηση στο Σώμα. 

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τα μέλη της επιτροπής, αποφασίστηκε ο επαναχρωματισμός της ήδη υπάρχουσας θέσης, πλησίον της εισόδου του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Κάστρο, και η δημιουργία δύο θέσεων στον Μώλο, μετά το άγαλμα του Διονυσίου Φιλοσόφου, μπροστά από τις δημοτικές τουαλέτες, ενώ προστέθηκαν η δημιουργία δύο θέσεων στην εσοχή της παρκίδας στην Ακτή Μιαούλη (σφαγεία) και δύο θέσεων στην αρχή της οδού Παπανδρέου. 

Αυτό συνέβη μετά τη διαλογική συζήτηση στην Επιτροπή και τη διαφωνία της αντιδημάρχου Ελένης Βασιλείου, που πρότεινε να δημιουργηθούν μόνο δύο σημεία, ένα στα παλαιά Σφαγεία και ένα στην οδό Παπανδρέου, προκειμένου τα τουριστικά λεωφορεία να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τους επιβάτες, χωρίς να εισέρχονται ουσιαστικά στον παραλίμνιο δρόμο. 


Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, η πρόταση αυτή συμβαδίζει με τους στόχους του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας». «Ζητούμενο της δημοτικής αρχής είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της πόλης και οι λύσεις που προτείνονται, να στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής πολιτών και επισκεπτών και καλυτέρευσης της καθημερινότητας τους», σημείωσε η κ. Βασιλείου. 

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής κατέληξε τελικά στην πρόταση των επτά σημείων, η οποία και τέθηκε σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από τη δημοτική πλειοψηφία, τη μείζονα αντιπολίτευση και την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή», με τον επικεφαλής Λ. Νάτση να ζητά να γίνει μια συνολική συζήτηση για το θέμα.


Καταψηφίστηκε, λόγω συμφωνίας με την πρόταση της αντιδημάρχου, από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας Ειρ. Βαρτζιώτη και Ντ. Μπακόλα, καθώς επίσης από τον επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Σ. Μαλάμο. Λευκό ψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση». 


Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» ζήτησε να προσδιοριστεί χρονικά η στάση στις θέσεις επιβίβασης-αποβίβασης σε 15 λεπτά, κάτι που προστέθηκε στην τελική απόφαση. Tο θέμα θα συζητηθεί ξανά πάντως στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Από μία σε επτά θέσεις στάσης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2166533584505325375
Σχόλια
item