Έρχεται «τσεκούρι» στη σύνταξη σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα

Έρχεται «τσεκούρι» στη σύνταξη σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα

Βαρύς ο λογαριασμός για 1 εκατ. Έλληνες.

Με «τσεκούρι» στη σύνταξη ή με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών απειλούνται σχεδόν 1 εκατ. Ελληνες που με οποιονδήποτε τρόπο έχουν κάποιο εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες.

Ο λόγος, όπως γράφει η Καθημερινή, είναι οι ασάφειες στο νόμο Κατρούγκαλου για όσους έχουν κάποια ενασχόληση με αγροτικές δραστηριότητες ή δηλώνουν αγροτικό εισόδημα.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι νέοι συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι κατέθεσαν αίτηση μετά τις 13 Μαΐου 2016 και οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται θα υποστούν μείωση σύνταξης κατά 60%.

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι πολίτες με περιστασιακές εκμεταλλεύσεις χωρίς διάθεση βιοπορισμού, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να καταβάλουν και εισφορές για τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.

Η διάταξη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των αγροτών, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα είτε να διακόψουν την ενασχόλησή τους με τις αγροτικές δραστηριότητες και να χάσουν παράλληλα τις επιδοτήσεις είτε να συνεχίσουν ως αγρότες και να λάβουν μειωμένη σύνταξη κατά 60%.

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε μια μικρή ανάσα μόνο για τους αγρότες που είναι σφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, καθώς όπως προβλέπει όσοι συνταξιοδοτούνται από 1ης Ιανουαρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου του 2024 και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σύνολο της σύνταξής τους.

Πηγή: www.newmoney.gr 
epirusblog.gr
5 of 5
Έρχεται «τσεκούρι» στη σύνταξη σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5454252289758772813
item